Η ποδοσφαιρική “κουλτούρα” του Alexander Nouri είναι διαφορετική από την ελληνική, γι’ αυτό δεν αρέσει σε μερίδα των φιλάθλων

0

-Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός, με Ιρανική καταγωγή, προπονητής, Alexander Nouri, όταν παρουσιάστηκε από τον ιδιοκτήτη της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, Alexander Haditaghi, στις 10 Δεκεμβρίου 2021, αν θυμόμαστε σωστά, τόνισε πως δεν είναι μάγος, ούτε έχει το μαγικό ραβδί. «Είμαι Γερμανός και θα δουλέψω σκληρά», σημείωσε. Δύο μήνες μετά, η ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο.Κ. βρίσκεται «κολλημένη» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του βορείου ομίλου της Super League 2, αλλά με εννέα (9) βαθμούς που κατέκτησε από τις αρχές Ιανουαρίου 2022. Δίνοντας επτά (7) παιχνίδια, όσα έδωσε από την αρχή του πρωταθλήματος έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

-Ο Alexander Nouri διαχειρίζεται ένα ρόστερ τριάντα ποδοσφαιριστών(!), το οποίο δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, ενώ μέχρι πρότινος συνεχίζονταν οι αφίξεις στην Καβάλα νέων ποδοσφαιριστών! Ο Α.Ο.Κ. δίνει συνεχόμενα παιχνίδια και στις ενδιάμεσες ημέρες γίνονται μερικές προπονήσεις, για να «γνωριστούν» μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές και να αφομοιώσουν την τακτική παιχνιδιού που ζητάει ο προπονητής. Η τακτική αυτή έχει βασικό στοιχείο, όπως φάνηκε έως σήμερα, το δημιουργικό και χωρίς σκοπιμότητα ποδόσφαιρο, αν και ο Α.Ο.Κ. «καίγεται» για βαθμούς προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Με την αγωνιστική φιλοσοφία του Γερμανού προπονητή, δεν συμφωνεί μερίδα των φιλάθλων, που βάζουν ως προτεραιότητα την κατάκτηση των βαθμών και μετά το θέαμα. Ο Alexander Nouri θέλει και προσπαθεί να συνδυάσει και τα δύο. Το έργο του είναι ιδιαίτερα και αντικειμενικά δύσκολο, αλλά δεν πτοείται από τις ατυχίες. Ούτε «κρύβεται» στα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Από τα επτά παιχνίδια, μόνο στα δύο δεν πήρε βαθμό ο Α.Ο.Κ., με αντιπάλους τις ομάδες που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

-Στο πιο πρόσφατο, ο Α.Ο.Κ. παρά το σοβαρό προβάδισμα που απέκτησε στο σκορ η πρωτοπόρος ομάδα της Βέροιας, προσπάθησε να παίξει το παιχνίδι που θέλει ο προπονητής του. Θα μπορούσε να σκοράρει και να διεκδικήσει τουλάχιστον τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ομάδα της Βέροιας, μετά τα δύο τέρματα που σημείωσε γρήγορα, εφάρμοσε μία διαφορετική τακτική με σκοπό να διαφυλάξει το προβάδισμα στο σκορ και να κρατήσει μακριά από την μεγάλη περιοχή και την εστία της, τους ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ. Ήταν μία συνειδητή επιλογή του προπονητή της, Παύλου Δερμιτζάκη, που παρέταξε την ομάδα του, πρωτίστως, με στόχο να μην δεχτεί τέρμα.

-Ωστόσο, πρόκειται για την ομάδα που προηγείται στην βαθμολογία, που διαθέτει έμπειρους και ικανούς στο σκοράρισμα ποδοσφαιριστές, που έχει προβάδισμα δύο τερμάτων και αγωνίζεται απέναντι στην «ουραγό» του πρωταθλήματος! Δεν μπορούμε να φανταστούμε την πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος της Premier League, ή της Bundesliga, να παίζει σαράντα πέντε και πλέον λεπτά «κατενάτσιο» με την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, για να κρατήσει το αποτέλεσμα! Ο Alexander Nouri προέρχεται από έναν ποδοσφαιρικό κόσμο που έχει συγκεκριμένη νοοτροπία για το άθλημα που υπηρετεί. Οι φίλαθλοι του Α.Ο.Κ. πρέπει να σεβαστούν την νοοτροπία αυτή, να στηρίξουν το εγχείρημα και να δείξουν υπομονή. Η ομάδα και οι ποδοσφαιριστές θα βελτιώνονται και η δουλειά που γίνεται, από τον προπονητή και τους συνεργάτες του, θα φέρει καρπούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ