Αναιτιολόγητη και ανεπίτρεπτη αδράνεια, ολιγωρία και καθυστέρηση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καταλογίζει το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Παγγαίου, σχετικά με την υλοποίηση του έργου: «Δράσεις και παρεμβάσεις βιώσιμης ανάπτυξης αστικών περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στον Δήμο Νέστου και στον Δήμο Παγγαίου».

Στην απόφαση του συλλογικού οργάνου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Το έργο, συνολικού ύψους 12.342,221,75€, το οποίο για τον Δήμο Παγγαίου αφορά την ανάπλαση και αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερούπολης, της Τοπικής Κοινότητας Νέας Ηρακλείτσας και του παραλιακού μετώπου της Δημοτικής Ενότητας Ορφανού. Το έργο χρηματοδοτείται, στο σύνολό του, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», του Υπουργείου εσωτερικών και η ένταξή του πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο του έτους 2022, με την υπ’ αριθμ. 4678/12-1-2022 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών.

Δικαιούχος της Πράξης, είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και φορείς υλοποίησης, ο Δήμος Παγγαίου και ο Δήμος Νέστου. Πλην όμως, παρά την έγκριση από τα αρμόδια όργανα αμφοτέρων των πλευρών της προγραμματικής σύμβασης και την υπογραφή της ήδη από 12-4-2022, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σιωπηρά απέχει από κάθε ενέργεια επιβαλλόμενη και προβλεπόμενη από την υπογραφείσα σύμβαση, που θα οδηγήσει στην εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και θα δώσουν άλλη όψη στους Δήμους, να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα! Το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Παγγαίου, στην συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2023, ομόφωνα καταδίκασε την ανεπίτρεπτη αδιαφορία, ολιγωρία και αδράνεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην υλοποίηση τόσο σημαντικών και πολυδάπανων έργων, των οποίων, μάλιστα, έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση και εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Παγγαίου να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες (δικαστικές και εξώδικες) για την άμεση υλοποίησή τους, στο πλαίσιο της υπογραφείσας προγραμματικής σύμβασης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ