• Το καλοκαίρι του 2017, το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Α.Ο. «Καβάλα» ανέλαβε ένα σημαντικό ρίσκο, οικονομικό και αγωνιστικό, το οποίο μπορούσε να εξελιχθεί δυσάρεστα για την ιστορική ομάδα ποδοσφαίρου του συλλόγου.
  • Χωρίς την οικονομική στήριξη εξωδιοικητικών παραγόντων, ή κάποιου μεγάλου χρηματοδότη, αποφάσισε να «επενδύσει» σε νεαρούς φιλόδοξους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα προέρχονται στην πλειοψηφία από την περιοχή. Τους νεαρούς αυτούς ποδοσφαιριστές πλαισίωσε με μερικούς έμπειρους και με ένα προπονητή, ο οποίος ήταν γνωστός στους διοικούντες, από την προηγούμενη θητεία του στην ομάδα.
  • Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, κάποιοι θεωρούσαν ότι η ομάδα της Καβάλας, λόγω ιστορίας και «φανέλας», είναι το πρώτο φαβορί για τη διεκδίκηση της ανόδου στη Β΄ εθνική κατηγορία. Υπήρχαν, ωστόσο, αρκετοί φίλαθλοι που δήλωναν ανήσυχοι για το «πείραμα» με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Η ανησυχία τους οφειλόταν στο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας του συνόλου που συγκροτήθηκε, στον αριθμό των ομάδων των ομάδων που θα υποβιβάζονταν από την κατηγορία (πέντε) και στη μικρή διάρκεια του πρωταθλήματος (μόλις 22 αγωνιστικές ημέρες).
  • Πράγματι, ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας είχε το μειονέκτημα της απειρίας, η οποία στοίχισε την απώλεια βαθμών σε αρκετά παιχνίδια. Ωστόσο, δεν επηρέασε την ψυχολογία των άπειρων ποδοσφαιριστών. Κι αυτό οφείλεται στη μεθοδική δουλειά του προπονητή και των συνεργατών του. Ο Α.Ο.Κ. ήταν ομάδα με αρχές και κατεύθυνση στο παιχνίδι του και σε κάθε παιχνίδι, είτε εντός, είτε εκτός έδρας, αγωνιζόταν μόνο για τη νίκη. Δεν έπαιξε ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, αλλά πρωτοβουλίας. Πιστεύουμε κι εμείς, όπως και ο Κώστας Ανυφαντάκης, ότι σε ένα πρωτάθλημα τριάντα αγωνιστικών ημερών, ο Α.Ο.Κ. θα διεκδικούσε έως το τέλος την κατάκτηση της 1ης θέσης και σίγουρα δεν θα τερμάτιζε στην 3η θέση.
  • Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να χαρακτηρίσουμε την περίοδο που τελείωσε στο γήπεδο του Κορυδαλλού, με τον αποκλεισμό από την ημιτελική φάση της διοργάνωσης του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας, ως αποτυχημένη, ή πετυχημένη. Το βέβαιο είναι, ότι η περίοδος που πέρασε είναι μία «παρακαταθήκη» για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Α.Ο.Κ., το οποίο προδιαγράφεται ευοίωνο. Πάντως, η περίοδος δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, την πορεία έως την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας και την ανάδειξη του Α.Ο.Κ. ως κυπελλούχου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας. Δεν είναι και μικρό κατόρθωμα τα παραπάνω, για μία ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και χαμηλό προϋπολογισμό (μπάτζετ).
  • Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν αρκετοί που εκτιμούν ότι, ο Α.Ο.Κ. δεν θα συμμετέχει στις διοργανώσεις της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου! Εάν επαληθευτούν οι «Κασσάνδρες», θα πρόκειται για εγκληματική απόφαση και «ταφόπλακα» στην προσπάθεια που άρχισε την περασμένη περίοδο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χαίρομαι που διαψεύστηκα γιατί ήμουν από τους πρώτους που έλεγα ότι η ομάδα θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό και όπως είχα γράψει τότε στα διάφορα posts “οι πόρτες της α κατηγορίας θα ανοίξουν διάπλατα και θα μας περιμένει”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ