Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, υπογράφηκε στο Δημαρχείο Θάσου, παρουσία του υπουργού εθνικής άμυνας, Νικολάου Παναγιωτόπουλου και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γεώργιου Γραμμένου, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.), Παναγιώτη Μπαλωμένο, την ειρηνοδίκη του Ειρηνοδικείου Θάσου, Χριστίνα Καρακώστα και τον δήμαρχο, Ελευθέριο Κυριακίδη, το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης του κτηρίου της πρώην Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) στο Υπουργείο δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Ειρηνοδικείο Θάσου) και στον Δήμο Θάσου. Σύμφωνα με το συμφωνητικό μίσθωσης:

-Το Υπουργείο δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μισθώνει το ισόγειο του κτηρίου, εμβαδού 358,08 τετραγωνικών μέτρων και 50τ.μ. του υπογείου, για την στέγαση του Ειρηνοδικείου.

-Ο Δήμος Θάσου μισθώνει τον 1ο όροφο του κτηρίου, εμβαδού 317,16τ.μ., πλέον 150τ.μ. του υπογείου.

-Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε δέκα (10) έτη από την υπογραφή της σύμβασης.

-Το μίσθωμα ορίζεται σε 4€/τ.μ. καθαρής ανωδομής.

-Οι λειτουργικές δαπάνες του ακινήτου (δαπάνες ΟΚΩ, θέρμανσης, συντήρησης και καθαριότητας και των κοινοχρήστων χωρών-περιβάλλοντος χώρου), ασφάλισης, πυροπροστασίας και εν γένει κάθε άλλης υποχρέωσης αναφορικά με την χρήση του ακινήτου), μέχρι την χρήση του από τον Δήμο Θάσου, θα καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τον διαχειριστή του κτηρίου, δηλαδή το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκπροσωπούμενο από τον εκάστοτε ειρηνοδίκη.

Μετά από την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης, ο δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης, αφενός επιλύεται οριστικά το χρόνιο πρόβλημα της στέγασης του Ειρηνοδικείου Θάσου, αφετέρου κλείνει οριστικά η οποιαδήποτε συζήτηση, που κατά καιρούς έχει ανοίξει, σχετικά με την μεταφορά του Ειρηνοδικείου εκτός της νήσου. Ένα δημόσιο κτήριο, που εδώ και πολλά έτη παρέμενε σε αχρησία και στην φθορά του χρόνου, αξιοποιείται προς όφελος των πολιτών της Θάσου. Ο Δήμος Θάσου, σε βάθος χρόνου, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της στέγασης των Υπηρεσιών του και των νομικών του προσώπων, ενώ έχει την δυνατότητα να προβεί στην υπομίσθωση των χώρων του ακινήτου που του μισθώνονται.

Για ακόμα μία φορά, ο Δήμος στηρίζει εμπράκτως την συνέχιση της παρουσίας κρίσιμων για τους πολίτες Υπηρεσιών του κεντρικού κράτους στην Θάσο. Ίσως όμως είναι η πρώτη φορά τα τελευταία έτη, που η έμπρακτη στήριξη, κατόπιν σχετικής διαπραγμάτευσης από την παρούσα διοίκηση, επιφέρει όφελος και στον Δήμο επιλύοντας σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ευχαριστώ τον υπουργό εθνικής άμυνας, την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., την ειρηνοδίκη Θάσου και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, για την αγαστή συνεργασία για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, προς όφελος των πολιτών της Θάσου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ