Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εξελέγη, έπειτα από πρόταση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, η περιφερειακή σύμβουλος Έβρου, Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη, στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018. Η νέα πρόεδρος έλαβε 28 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 19 λευκά ψηφοδέλτια. Μετά την εκλογή της έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και με πρότεινε για τη θέση της πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, καθώς και όλους όσοι με στήριξαν.

Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να προεδρεύω του περιφερειακού συμβουλίου. Θα προσπαθήσω, με όλες μου τις δυνάμεις, να ανταποκριθώ με αντικειμενικότητα στα νέα μου καθήκοντα και να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία του οργάνου. Το περιφερειακό συμβούλιο, είναι το ανώτατο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας και πρέπει με τις αποφάσεις που παίρνει και τις θέσεις που εκφράζει, να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της περιοχής.

Η κοινωνία απαιτεί από εμάς ωριμότητα, δημοκρατικό διάλογο, συνεργασία και λύσεις στα προβλήματα του τόπου. Θα πρέπει, λοιπόν, να διατηρήσουμε, αλλά και να ενισχύσουμε το κύρος του περιφερειακού συμβουλίου και προς την κατεύθυνση αυτή ζητώ την συνεργασία όλων».

Ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον απερχόμενο πρόεδρο, Σωτήρη Μποταΐτη, για τη συνεργασία και για τις υπηρεσίες που πρόσφερε, για ένα χρόνο, στο περιφερειακό συμβούλιο. Παραμένει μαχητικό και χρήσιμο στέλεχος της «Περιφερειακής Αναγέννησης». Θέλω, επίσης, να συγχαρώ θερμά, για την εκλογή της, τη νέα πρόεδρο, Ελένη Δημούδη και να της ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων της. Είμαι βέβαιος, πως θα ανταποκριθεί επάξια στα καθήκοντά της και θα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ