• Σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο προηγμένο κόσμο έχουν βρει τρόπους για την αξιοποίηση των εκθεσιακών κέντρων, αλλά μόνο στην Καβάλα το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» λειτουργεί μία φορά κάθε έτος, για να φιλοξενήσει την έκθεση του Επιμελητηρίου KavalaExpo και το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, που διεξάγεται την ίδια εποχή.
  • Η συνεργασία με εταιρεία της Θεσσαλονίκης, που ειδικεύεται στις προτάσεις για την αξιοποίηση τέτοιων χώρων, δεν είχε αποτέλεσμα. Εδώ και αρκετό καιρό, γίνεται συζήτηση για την έλλειψη ενός μεγάλου χώρου στην πόλη της Καβάλας, για τη φιλοξενία συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (στο Διοικητήριο) έχει περιορισμένη χωρητικότητα και χρειάζεται σημαντική ανακαίνιση. Έτσι, τα συνέδρια φιλοξενούνται σε αίθουσες ξενοδοχείων, αλλά κι αυτές δεν έχουν απεριόριστη χωρητικότητα.
  • Επίσης, τις προάλλες επρόκειτο να παρουσιαστεί στην Καβάλα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», η παράσταση κλασικού μπαλέτου των κρατικών μπαλέτων της Ρωσίας, η οποία, τελικά, ματαιώθηκε για τεχνικούς λόγους.
  • Ο Δήμος Καβάλας, ακόμα, σχεδιάζει την κατασκευή ενός καινούργιου και μεγαλύτερου (σε χωρητικότητα) κλειστού γηπέδου στο Περιγιάλι, γιατί τα κλειστά γυμναστήρια στην Καλαμίτσα και στα Ποταμούδια είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.
  • Κι αναρωτιόμαστε, πόσα μεγάλα συνέδρια, πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις μπορούσαν να γίνουν στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» και πόσα, ακόμα, χάθηκαν λόγω έλλειψης κατάλληλων χώρων; Το εκθεσιακό κέντρο στη Νέα Καρβάλη είναι ένα σπουδαίο «εργαλείο», αλλά όχι μόνο για τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού Καβάλας.
  • Θυμηθείτε τη λύση που έδωσε στη φιλοξενία των εκατοντάδων προσφύγων, που έφταναν κατά κύματα στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» και έπρεπε να στεγαστούν κάπου προσωρινά. Η αξιοποίηση του και στον ανθρωπιστικό τομέα ήταν πολύτιμη.
  • Δυστυχώς, η απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας δεν «άνοιξε» το εκθεσιακό κέντρο στην τοπική κοινωνία. Εκείνη έπρεπε να «κυνηγήσει» τη χρήση του και για άλλους σκοπούς. Με το αζημίωτο, για να ενισχυθεί και το ταμείο του Επιμελητηρίου.
  • Θα αναφέρουμε, πάλι, το παράδειγμα της παράστασης κλασικού μπαλέτου. Στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας θα έκοβε χίλια, περίπου, εισιτήρια. Στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» θα έκοβε τουλάχιστον τα διπλάσια. Στο εξωτερικό, επίσης, διεξάγονται φεστιβάλ μουσικής, με συναυλίες, σε εκθεσιακά κέντρα, αλλά και αθλητικές διοργανώσεις. Χωρίς αμφιβολία, το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» μπορεί να προσφέρει στο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Καβάλα και τον χειμώνα, με τη φιλοξενία ανάλογων διοργανώσεων. Ευελπιστούμε ότι η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας θα δει το ζήτημα πιο θετικά και θα συνεργαστεί με τους άλλους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΓΩ ΜΙΛΑΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ. Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ