Σε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο πρόκειται να αναφερθεί κατά τα εγκαίνια της 24ης Διεθνούς Έκθεσης KAVALA EXPO, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης. «Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, που έχει αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες σε περίοδο κρίσης». Νομίζουμε ότι κανείς πιά δεν απορεί με αυτή την διαπίστωση, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε κάθε έκφραση της πολιτικής της δηλώνει εμπράκτως ότι είναι υπέρ της διατήρησης του δημόσιου τομέα στα επίπεδα και της αύξησης των δημοσίων δαπανών.

Δεν είναι ότι δεν έχει την ικανότητα, να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, δεν είναι ότι δεν έχει τα εργαλεία για να βρει που υπάρχουν σπατάλες για αν αρχίσει από εκεί τις μειώσεις των δημοσίων δαπανών, αλλά είναι ότι από ιδεοληψία, είναι υπέρ της συνέχισης της διόγκωσης του κόστους λειτουργίας του κράτους. Από μια στρεβλή κομουνιστική αντίληψη σοβιετικού τύπου, πιστεύει ότι η ανάπτυξη θα έρθει χωρίς αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας.

Μισεί η κυβέρνηση τις επιχειρήσεις και το επιχειρηματικό κέρδος και με την πολιτική της έχει εξουθενώσει την ιδιωτική πρωτοβουλία, κλείνοντας ακόμη και πολύ μεγάλες παραγωγικές-εξαγωγικές επιχειρήσεις. Έχει δείξει πεντακάθαρα το δρόμο της παραβατικότητας στις επιχειρήσεις, αν δεν θέλουν να κλείσουν, δεδομένου, ότι κάθε ευρώ που εμφανίζεται ως έσοδο των επιχειρήσεων στην εφορεία, το κράτος το διεκδικεί και το παίρνει, είτε ως φορολογία, είτε ως ΦΠΑ, είτε ως εισφορά, και με χίλιες άλλες δικαιολογίες.

Το αποτέλεσμα είναι, πως όσο κερδοφόρες κι αν φαίνονται κάποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αν δεν κλέψουν την εφορεία, είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν στα κόστη λειτουργίας τους και απόδοσης των δυσβάσταχτων φόρων. Ήδη χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο, πράγμα που συνεχίζεται και εντείνεται. Με αυτά τα δεδομένα, μας πιάνει μια απελπισία, αφού το κράτος έχει αποκόψει κάθε ελπίδα ανάπτυξης, αφού όλοι καταλαβαίνουν, πως με την διόγκωση των δημοσίων δαπανών και το κυνήγι των επιχειρήσεων ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει ποτέ….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ