-Το ζήτημα που βάζει το σωματείο εργαζομένων στον Τομέα Καβάλας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), με υπόμνημα προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, για τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα ασθενοφόρα και οι διασώστες στην κίνηση μέσα στην πόλη της Καβάλας, είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Αναφέρουν ως (χαρακτηριστικό) παράδειγμα την παλιά πόλη, που οι δρόμοι είναι στενοί και καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα, που μερικές φορές σταθμεύουν ανεξέλεγκτα και κάνουν δύσκολη την πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Υπάρχουν κι άλλες περιοχές με δύσκολο ανάγλυφο και πολλά σταθμευμένα, αλλά και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα μέσα στον αστικό ιστό. Γι’ αυτό, το σωματείο εργαζομένων στον Τομέα Καβάλας του Ε.Κ.Α.Β., ζητούν από τον Δήμο Καβάλας να συγκροτηθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή, με εκπροσώπους της δημοτικής Αρχής, των παρατάξεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β., η οποία θα καταγράψει όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες που παρέχουν έκτακτη βοήθεια στους πολίτες.

-Η καταγραφή των προβλημάτων είναι το πρώτο βήμα, ωστόσο τα υπόλοιπα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν και με ειδικούς. Όπως, η μονοδρόμηση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από την οδό Δαγκλή μέχρι και τον κόμβο Φαλήρου. Πράγματι, οι εσοχές για την στάση βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του δρόμου, όπως κινούνται τα οχήματα και συνήθως είναι κατειλημμένες. Αν χρειαστεί να προσεγγίσει ασθενοφόρο, ή πυροσβεστικό όχημα, θα εισέλθει είτε από τον κόμβο Φαλήρου, είτε από μία κάθετη οδό. Αν τύχει να κινείται στο μονοδρομημένο τμήμα αστικό λεωφορείο, τα πράγματα γίνονται δύσκολα για το όχημα έκτακτης ανάγκης. Δεν θυμόμαστε να ρωτήθηκαν το Ε.Κ.Α.Β. και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν αποφασίστηκε η κατεύθυνση της μονοδρόμησης της οδού. Η απόφαση ελήφθη με την σύμφωνη γνώμη και υπόδειξη, αν θυμόμαστε σωστά, του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών, γιατί η συγκεκριμένη ροή «βόλευε» τα λεωφορεία.

-Επίσης, το σωματείο εργαζομένων στον Τομέα Καβάλας του Ε.Κ.Α.Β. ζητούν από τον Δήμο Καβάλας, να προμηθευτεί και να διαθέσει στο Ε.Κ.Α.Β., ένα ειδικό όχημα, με κατάλληλο εξοπλισμό, το οποίο θα μπορεί να προσεγγίζει γρήγορα στα δύσκολα σημεία της πόλης, όπως είναι τα «σοκάκια» της χερσονήσου της Παναγίας. Θα μπορούσε, ίσως, ο Δήμος να προμηθευτεί το όχημα αυτό και να το στελεχώσει με εργαζόμενους από το Νομικό Πρόσωπο «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή», που θα εκπαιδευτούν από διασώστες του Ε.Κ.Α.Β., ώστε να επεμβαίνουν σε στοχευμένα περιστατικά και επικουρικά στο Ε.Κ.Α.Β.

-Ο Δήμος Καβάλας διαθέτει ένα κλειστό αυτοκίνητο, για την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρίες. Αναρωτιόμαστε αν στο αυτοκίνητο αυτό μπορεί να τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε να χρησιμοποιείται και για τα περιστατικά παροχής πρώτων βοηθειών σε πολίτες, Το αυτοκίνητο έκανε δωρεά ο Ο.Π.Α.Π. και η δημοτική Αρχή μπορεί να απευθυνθεί στον Οργανισμό, για την κατάλληλη διαμόρφωση του «ΤΑΞΙ των ατόμων με αναπηρίες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ