Μεγάλη ευθύνη έχουν οι συνδικαλιστές, αλλά και η διοίκηση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν τολμούν να αντιδράσουν στις «κατακτήσεις» της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ. Είναι τραγικό και δεν μπορούμε να καταλάβουμε και την ανοχή των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων, στις αυθαιρεσίες για τη λούφα των εκπαιδευτικών. Την προπροηγούμενη εβδομάδα, την Πέμπτη έκλεισαν τα σχολεία για να κάνει Γενική Συνέλευση η ΕΛΜΕ. Την προηγούμενη εβδομάδα, δεν λειτούργησαν τα σχολεία την Πέμπτη λόγω της σχολικής γιορτής και την Παρασκευή λόγω της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά από αυτές τις αργίες, μάθημα έγινε μόνο τη Δευτέρα, ενώ πολλά σχολεία, τα περισσότερα, την Τρίτη (1η του μήνα), πήγαν την μηνιαία τους «εκδρομή». Σήμερα (Τετάρτη), κλείνουν πάλι οι συνδικαλιστές τα σχολεία για να κάνουν τις εκλογές τους. Να σημειωθεί, ότι η ψηφοφορία θα γίνεται μέχρι τις 5 το απόγευμα, οπότε κάλλιστα θα μπορούσαν να πάνε να ψηφίσουν οι καθηγητές μετά το μάθημά τους. Δηλαδή, στις τρεις εβδομάδες που κανονικά έπρεπε οι μαθητές να κάνουν μάθημα, 15 ημερών, λόγω συνδικαλιστικών αργιών, «εκδρομών», και εθνικών γιορτών, έκαναν μάθημα μόνο 10 ημέρες.

Να σημειωθεί επίσης, ότι σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφορικά με τις εκλογές της ΕΛΜΕ, αναφέρεται ότι κάθε εκπαιδευτικός που θα πάει να ψηφίσει, δικαιούται μια μέρα άδεια, κι αυτό μπορεί να αποδειχθεί, εφ’ όσον προσκομίσει στο σχολείο βεβαίωση, ότι προσήλθε και ψήφισε. Μια επί πλέον ημέρα αργίας λοιπόν για τους εκπαιδευτικούς. Εκλογές γίνονται μόνο στης δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά κλείνουν και τα Δημοτικά Σχολεία, για λόγους συμπαράστασης στους καθηγητές!!! Κι επειδή είναι άδικο να κατηγορούμε όλους τους εκπαιδευτικούς για λούφα, γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι ευσυνείδητοι εκπαιδευτικοί αντιδρούν, γιατί δεν προλαβαίνουν με τόσες αργίες, να παραδώσουν, την απαραίτητη ύλη στους μαθητές τους.

Όπως μας πληροφόρησε κάποιος εκπαιδευτικός, όταν έρχονται εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών παρατάξεων, παινεύονται για την επιτυχία νέων αργιών, κάθε φορά με διαφορετικές αιτιολογίες. Και κάποιοι εκπαιδευτικοί, προς τιμήν τους, τους λένε, πως δεν θέλουν άλλες αργίες γιατί δεν προλαβαίνουν να παραδώσουν την ύλη. Η ευθύνη λοιπόν, που έχει το Υπουργείο Παιδείας είναι μεγάλη, αλλά και οι κατά τόπους διευθύνσεις Εκπαίδευσης που δεν ζητούν εγγράφως να αλλάξει αυτό το καθεστώς της λούφας!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ