-Η λιτάνευση της ιερής εικόνας του αγίου Παύλου έγινε, τελικά, περίπατος (από τον μητροπολιτικό ναό μέχρι το μνημείο της αφίξεως του αγίου στην αρχαία Νεάπολη). Οι αρχιερείς, οι κληρικοί και ο λαός, δηλαδή «περπάτησαν στα βήματα του αποστόλου Παύλου», αφού ο Νίκος Χαρδαλιάς, δεν απάντησε στο αίτημα να επιτραπεί κατ’ εξαίρεση η λιτάνευση της ιερής εικόνας. Την απόφαση για τον «περίπατο» πήρε ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, Στέφανος, ο οποίος εξέλαβε την «σιωπή» του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ως απάντηση ότι, η ευθύνη είναι των διοργανωτών.

-Κι αφού πορεύτηκαν μέχρι το μνημείο της άφιξης του αγίου Παύλου, που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία αγίου Νικολάου, ο μητροπολίτης απένειμε το «χρυσό μετάλλιο» της Μητρόπολης Φ.Ν.Θ. στον υπουργό εθνικής άμυνας και βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για να τον ευχαριστήσει για την ανακοίνωση που έκανε, ότι παραχωρείται στην τοπική Εκκλησία ο ιερός ναός Αγίας Τριάδας, που βρίσκεται εντός του παλιού στρατοπέδου «Ασημακοπούλου».

-Δεν ζητήθηκε από τον Στέφανο, να υποβάλλει στην Υπηρεσία διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων «επιχειρησιακό σχέδιο» (master plan) για την εκκλησία του στρατιωτικού χώρου. Η Εκκλησία έχει «ειδική μεταχείριση». Μπορεί να μην δόθηκε άδεια κατ’ εξαίρεση για την λιτάνευση της ιερής εικόνας του αγίου Παύλου, ωστόσο δόθηκε έγκριση κατ’ εξαίρεση, για την παραχώρηση του ναού Αγίας Τριάδας.

-Για την εγκατάσταση της δομής φιλοξενίας μεταναστών εντός του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», πάλι, δεν ζητήθηκε καμία άδεια. Απλά, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) απέκλεισε έναν χώρο, με την στήριξη της αλληλέγγυας κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του συνεταίρου της, πρώην υπουργού εθνικής άμυνας, Πάνου Καμμένου. Η δομή, δηλαδή, στήθηκε με συνοπτική διαδικασία, ή όπως λένε στο χωριό μου, καρντάσια, με διαδικασία fast track!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ