• Η Καβάλα ζει στον ρυθμό μιας ακόμα μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, που αφορά τον «βασιλιά» των αθλημάτων του υγρού στοιχείου, την κολύμβηση. Από την Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στο δημοτικό κολυμβητήριο στο Περιγιάλι, θα διεξαχθεί η 2η διεθνής κολυμβητική συνάντηση «απόστολος Παύλος», υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και διοργανωτές: τον Δήμο Καβάλας και τα τοπικά ναυταθλητικά σωματεία Ν.Ο.Κ. (Ναυτικός Όμιλος Καβάλας) και Ο.Θ.Α.Κ. (Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας).
  • Ακούγοντας τις δηλώσεις των εμπλεκόμενων με τη διοργάνωση, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημαρχείο Καβάλας, βγάζουμε το συμπέρασμα, ότι καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της διεθνούς κολυμβητικής συνάντησης έπαιξε το ενδιαφέρον που έδειξε η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας και προσωπικά ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και επικοινωνίας, Γιώργος Φιλόσογλου.
  • Ο Δήμος Καβάλας έχει συνειδητοποιήσει ότι διαθέτει ένα μεγάλο «εργαλείο», το κλειστό κολυμβητήριο, το οποίο προσπαθεί να αξιοποιήσει και συγχρόνως να προβάλλει τουριστικά την πόλη. Είναι βέβαιο, ότι αν η Καβάλα είχε ακόμα το ανοικτό κολυμβητήριο στο πάρκο Φαλήρου, δεν ασχολούνταν τόσος κόσμος με τον υγρό στίβο και δεν θα φιλοξενούσε υψηλού επιπέδου διοργανώσεις. Όπως και στην περίπτωση του κλασικού αθλητισμού, που η Καβάλα μπήκε στο πρόγραμμα των διοργανώσεων του ΣΕΓΑΣ, με τη διεθνή συνάντηση «απόστολος Παύλος» φαίνεται να «ξύπνησε» το ενδιαφέρον και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
  • Μια και αναφερθήκαμε στο ανοικτό κολυμβητήριο, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί και αποτελεί «ανοικτή πληγή» στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, διαβάσαμε δήλωση της δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα, η οποία είπε ότι, στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επαναχρησιμοποιηθεί ως κολυμβητήριο.
  • Θα συμφωνήσουμε, μαζί της, ότι η ευκαιρία χάθηκε το έτος 2010. Αποδείχτηκε λανθασμένη επιλογή, να εγκαταλειφθεί τότε το ανοικτό κολυμβητήριο και να χρησιμοποιείται αποκλειστικά το καινούργιο κλειστό στο Περιγιάλι. Ο Δήμος Καβάλας στην αρχή, είχε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του. Μπορούσε να μειώσει τη δαπάνη, χρησιμοποιώντας το καλοκαίρι το ανοικτό κολυμβητήριο, έως ότου αποφασιστεί τι θα γίνει με τη συγκεκριμένη εγκατάσταση.
  • Σήμερα, δυστυχώς, ο Δήμος Καβάλας έχει «δεμένα τα χέρια», διότι όλο το παραλιακό μέτωπο διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο μέτοχος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Προφανώς, το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη της κολύμβησης στην Καβάλα και την προσέλκυση περισσότερων παιδιών στην πισίνα. Θα προτιμούσε, σαφώς, να κατασκευάσει στο τμήμα από τον υπήνεμο μόλο του λιμανιού μέχρι το Φάληρο, που βρίσκεται το ανοικτό κολυμβητήριο, μία μεγάλη μαρίνα τουριστικών σκαφών και να έχει έσοδα από αυτή για τα επόμενα πενήντα έτη.
  • Το ίδιο (ιδιοκτησιακό) καθεστώς ισχύει και για το πάρκο Φαλήρου. Κατά την άποψη μας είναι παράλογο, διότι το τμήμα αυτό του παραλιακού μετώπου, πρέπει να αποδοθεί στην κυριότητα του Δήμου Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ