-Η γυναίκα διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας έδωσε εντολή σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στην Παθολογική Κλινική, η οποία έμεινε χωρίς ιατρικό προσωπικό και διευθυντή, λόγω της μαζικής παραίτησης των παθολόγων γιατρών.

-Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έδωσε την συναίνεση, να πηγαίνουν γιατροί των κλινικών του νοσοκομείου σε κλινικές των νοσοκομείων γειτονικών Νομών, για να καλύψουν τις κενές θέσεις συναδέλφων τους. Όταν κάποιος «υπηρετεί» τον δημόσιο τομέα, οφείλει να υπακούσει στις εντολές των προϊσταμένων του. Αν αδυνατεί, ή δεν θέλει, να τις εκτελέσει, έχει το δικαίωμα της παραίτησης. Μήπως αυτό επιζητεί η κεντρική διοίκηση και συγκεκριμένα ο τιτάνας της πολιτικής και υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης;

-«Έκανε έκκληση» στους γιατρούς του νοσοκομείου Δράμας να μη παραιτηθούν, γιατί σε τρεις μήνες θα λυθεί το πρόβλημα της υπο-στελέχωσης με την προκήρυξη νέων προσλήψεων γιατρών με αυξημένες απολαβές τον χρόνο. Για να φτάσουν οι γιατροί στην παραίτηση, Άδωνι καρντάσι, δύο ημέρες πριν από την δημοσίευση της προκήρυξης των θέσεων για παθολόγους γιατρούς, δείχνει πως το «ποτήρι ξεχείλισε» και η υπομονή τους εξαντλήθηκε. Η κίνηση αυτή δεν είναι «κραυγή αγωνίας», όπως είπες, αλλά κραυγή απόγνωσης!

-Κι επειδή, έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία και του νοσοκομείου Καβάλας, με τις συνεχείς μετακινήσεις γιατρών σε άλλα νοσοκομεία, οδηγούμαστε και σε νέες παραιτήσεις, αν δεν σταματήσει η τακτική αυτή των εντολών προς τους γιατρούς.

-Παρεμπιπτόντως, οι γιατροί που παραιτούνται από τις θέσεις τους στα δημόσια νοσοκομεία, έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε νέα προκήρυξη θέσεων στο ίδιο, ή σε άλλο, νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Υποθέτω πως όχι. Και περιμένεις, Άδωνι καρντάσι, στην προκήρυξη να γίνουν πληθώρα αιτήσεων από νέους γιατρούς, για να προσληφθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, ή σε άλλο περιφερειακό νοσοκομείο με το ίδιο πρόβλημα;

-Αν νομίζεις, καρντάσι Άδωνι, πως το δέλεαρ είναι μόνο τα χρήματα, δηλαδή οι οικονομικές απολαβές που θα έχουν οι υποψήφιοι, έχεις λάθος εκτίμηση. Κανείς δεν πηγαίνει σε ένα απαξιωμένο νοσοκομείο, μόνο επειδή θα πάρει μερικά ευρώ παραπάνω. Είναι και η ποιότητα ζωής που θα έχει ως εργαζόμενος στον νέο τόπο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ