• Η Κυριακή Χιώτη-Πρασσά επανήλθε στην Υπηρεσία Ποιότητας Ζωής, ως ανδιδήμαρχος και δηλώνει ορεξάτη για δουλειά. Φαίνεται πως η ολιγόμηνη παρένθεση σε άλλο πόστο στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας λειτούργησε θετικά στη διάθεση της. Ο τομέας της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, είναι πολύ σοβαρός, νευραλγικός θα τολμούσα να ισχυριστώ, αφού η καθαριότητα είναι η πρώτη εικόνα που βλέπει ο επισκέπτης ενός τόπου. Στην πόλη και ευρύτερα στο Δήμο Καβάλας, αν και έχει βελτιωθεί η εικόνα αυτή, εξακολουθούν να υπάρχουν «μικροεστίες» που είναι οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Δεν γίνεται, δυστυχώς, να είναι όλοι οι άνθρωποι σωστοί και ευαισθητοποιημένοι, γι’ αυτό και η προσπάθεια ενημέρωσης πρέπει να είναι συνεχής. Δηλαδή, το παράδειγμα πρέπει να είναι οι τοπικοί άρχοντες.
  • Εάν θέλει η αντιδήμαρχος να είναι πετυχημένη και να φέρει αποτέλεσμα, θα το καταφέρει με την όρεξη για δουλειά. Μακάρι να συνεχίσει το ίδιο ορεξάτη σε όλη τη διάρκεια της θητείας της. Βλέποντας, οι πολίτες, μία δραστήρια αντιδήμαρχο, που ενδιαφέρεται για την εικόνα της πόλης και του Δήμου, θα βοηθήσουν την προσπάθεια. Η καθαριότητα ενός τόπου απαιτεί μεγάλη υπομονή και επιμονή. Το αποτέλεσμα δεν θα έρθει αμέσως. Η αντιδήμαρχος θα βάζει ένα λιθαράκι κάθε φορά και θα «χτίζει» πάνω στα «βήματα» που γίνονται.
  • Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι και όλες, καρντάσια, ότι η Καβάλα θα γίνει ελκυστικός τουριστικός προορισμός και τόπος για να ζήσει κάποιος, εάν συμμετέχουν άπαντες στην προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου. Με τον καιρό και οι λίγοι αδιάφοροι θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν. Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων.
  • Η Καβάλα αξίζει να είναι, εκτός από όμορφη και μία καθαρή πόλη. Όπως εντυπωσιαζόμαστε όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό και βλέπουμε πόλεις να «λαμποκοπούνε», έτσι θέλουμε να εντυπωσιάζονται και οι επισκέπτες της Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ