Με τη συμμετοχή της τομεάρχη τουρισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς), Κατερίνας Νοτοπούλου, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με φορείς της Καβάλας, σε συνέχεια των επαφών με ανθρώπους του τουριστικού κλάδου, που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού. Στην τηλεδιάσκεψη, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, συμμετείχαν: η βουλευτής Καβάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, ο Θόδωρος Μπόνος (συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας), ο Κώστας Μορφίδης (πρώην βουλευτής Καβάλας), ο Μάρκος Δέμπας (πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας), ο Παράσχος Παρασχούδης (πρόεδρος ξενοδόχων Θάσου), ο Αντώνης Μιτζάλης (πρόεδρος ξενοδόχων Καβάλας), ο Γ. Μαρκιανός (πρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων Θάσου), ο Π. Κουτσόγλου (μέλος διοικητικού συμβουλίου Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και ιδιοκτήτης τουριστικού πρακτορείου), ο Κ. Φραγκιόγλου (τουριστικός πράκτορας), ο Α. Μπίλιας (τουριστικός πράκτορας) και ο Π. Αρανίτης (συντονιστής τμήματος τουρισμού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.).

«Η εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμίως πλήττει ιδιαίτερα τον τουρισμό, που για την χώρα μας, ιδιαίτερα, συνιστά τον βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στον κλάδο, για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν και για τη βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Εξέφρασαν επιφυλάξεις για τα πρωτόκολλα λειτουργίας και πως αυτά θα μπορέσουν να εφαρμοστούν άμεσα, όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, αλλά ούτε και έχει ανακοινωθεί έως σήμερα κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Επιπλέον, εξέφρασαν αγωνία και ανησυχία για τους εποχικά εργαζόμενους, που δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα για επίδομα ανεργίας και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προκειμένου να μείνει όρθιος ο τουριστικός κλάδος και οι εργαζόμενοι, που όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν τον ελληνικό τουρισμό. Υπογράμμισε την ανάγκη στοχευμένων πολιτικών στήριξης, για να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις μ’ ένα μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού από το κράτος, για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, με έμφαση σε προγράμματα νεολαίας, ειδικά σε ηλικίες έως 30 ετών, όπως και την αύξηση του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Τ. και την αναμόρφωση της στρατηγικής προβολής της χώρας. Τα μέτρα στήριξης τα οποία προτείνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες και τα αιτήματα των φορέων του τουρισμού. «Χρειάζεται γενναίο πακέτο μέτρων, να δοθεί ρευστότητα και κεφάλαια κίνησης στον επιχειρηματία», τόνισε η τομεάρχης τουρισμού κι επανέλαβε πως ο τουρισμός είναι η δύναμη της χώρας και η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει εμπράκτως τον κλάδο, το προϊόν και κυρίως τους ανθρώπους του τουρισμού», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ