Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική στις παραγωγές στα τενάγη Φιλίππων και στον κάμπο της Χρυσούπολης

0

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, συναντήθηκε με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Κωνσταντίνο Τσιάρα, με τον οποίο συζήτησε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας-Θάσου.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τον υπουργό σχετικά με τις καταστροφές στις παραγωγές στα τενάγη Φιλίππων και στον κάμπο της Χρυσούπολης, εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών φέτος το καλοκαίρι, καθώς και της έλλειψης νερού. Τόνισε πως, σε ορισμένες περιπτώσεις, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Έθιξε, για μία ακόμα φορά, το ζήτημα των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις παραγωγές ελιάς, σταφυλιών και οπωροφόρων, εξαιτίας της πυρκαγιάς στον Δήμο Νέστου τον Αύγουστο του 2023, με συνέπεια να καούν ολοσχερώς 12.500 στρέμματα στις περιοχές Διαλεκτού, Δαμασκηνίας, Αβραμηλιάς και Γέροντα. Ακόμα, επανέφερε το θέμα της αποζημίωσης των γεωργών του Δήμου Παγγαίου, των οποίων η παραγωγή καταστράφηκε από την συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους ANTONOV, καθώς και το πάγιο αίτημα για χαλαζική προστασία στην Π.Ε. Καβάλας.

Τέλος, ενημέρωσε τον υπουργό σχετικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η ιχθυόσκαλα Καβάλας, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη κτηνιάτρων και γεωπόνων στην Π.Ε. Καβάλας. «Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό για την συνάντηση, κατά την διάρκεια της οποίας αναφέρθηκα εκτενώς στα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας», δήλωσε ο βουλευτής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ