Κάθε ομάδα που αγωνίζεται στην έδρα της, έχει στόχο να επιβάλλει τον ρυθμό παιχνιδιού που την ευνοεί, για να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης. Αυτό πρέπει και θα επιδιώξει να κάνει η Καβάλα B.C. στο παιχνίδι του Σαββάτου 29 Απριλίου 2017 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», με αντίπαλο την ομάδα των Μαχητών Δόξας Πεύκων. Παρά τη νίκη (στην παράταση) επί της Α.Ε. Λάρισας, το περασμένο Σάββατο 22 Απριλίου 2017, η ομάδα των Πεύκων Θεσσαλονίκης είχε εμφανή αδυναμία στα παιχνίδια εκτός έδρας. Πριν νικήσει την Α.Ε. Λάρισας, ηττήθηκε σε δεκατρία συνεχόμενα παιχνίδια! Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος, που μας κάνει να θεωρούμε πολύ δύσκολο, έως απίθανο, να σημειώσει δεύτερη συνεχόμενη νίκη μακριά από την έδρα της.

Όπως προαναφέραμε, ο ρυθμός του παιχνιδιού θα παίξει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος το Σάββατο 29 Απριλίου 2017. Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων σκοράρουν εκτός έδρας κάτω από τους εβδομήντα πόντους, για την ακρίβεια 68,78 μέσο όρο, επίδοση που δεν είναι αρκετή για να πάρουν νίκες. Επομένως, για να έχουν ελπίδα, πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα και στον ρυθμό του παιχνιδιού. Όμως και στην άμυνα δεν τα καταφέρνουν καλά, αφού δέχονται, πάντα εκτός έδρας, γύρω στους ογδόντα πόντους (80,14 μέσο όρο).

Για να νικήσει στο Δ.Α.Κ. «Αλεξάνδρα Δήμογλου», επομένως, πρέπει να δείξει θεαματική βελτίωση και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Να κρατήσει την Καβάλα B.C. σε χαμηλό σκορ και στην επίθεση, να έχει υψηλό ποσοστό στα σουτ εντός πεδιάς και σίγουρα πολύ καλύτερο στα τρίποντα από το 27,30% (77 στα 282). Η ομάδα των Πεύκων σκοράρει, περίπου, 18 καλάθια δύο πόντων σε 36 προσπάθειες και σουτάρει 5,5 εύστοχα τρίποντα σε 20 προσπάθειες.

Σε ότι αφορά τις τελικές πάσες και τα λάθη υπάρχει απόλυτη ισορροπία (208 τελικές πάσες-207 λάθη). Χαμηλή, επίσης, είναι η επίδοση που έχει στα ριμπάουντ (29,57 μέσο όρο), με μονοψήφιο αριθμό στον μέσο όρο των επιθετικών (9,07). Είναι ξεκάθαρο, επομένως, ότι με την πολύ πιεστική άμυνα, κυρίως πάνω στους περιφερειακούς παίκτες, θα προσπαθήσει να οδηγήσει την Καβάλα B.C. σε επιθέσεις «πέντε εναντίον πέντε», λίγες κατοχές, λάθη και χαμηλά ποσοστά στα σουτ εντός πεδιάς.

Η Καβάλα B.C., από την άλλη πλευρά, πρέπει να παίξει πολύ δυνατά και συγκεντρωμένα στην άμυνα, να εξασφαλίσει το ριμπάουντ και να «τρέξει» στο γήπεδο, για να σημειώσει εύκολα καλάθια στο τρανζίσιον παιχνίδι. Πολύ σημαντικό, επίσης, είναι, να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των λαθών και να αυξήσει τον αντίστοιχο των τελικών πασών. Εάν βγει το συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού, δεν θα εκπλαγούμε εάν νικήσει με διψήφια διαφορά πόντων στο τελικό σκορ. Όμως, η θεωρία απέχει από την πράξη και απομένει, λοιπόν, να δούμε τι θα συμβεί εντός του αγωνιστικού χώρου. Το τζάμπολ του αγώνα θα δοθεί στις 5 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας θα διεξαχθούν, ακόμα, τα παιχνίδια: Αίολος Αστακού-Α.Ε. Λάρισας, Φάρος Κερατσινίου-Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Αμύντας-Ηράκλειο, Χολαργός-Παγκράτι, Αρκαδικός Τρίπολη-Ψυχικό, Γ.Σ. Λαρισαίων 1928-Πανιώνιος, Δούκας-Εθνικός Πειραιώς. Η βαθμολογία έχει ως εξής: Ηρακλής Θεσσαλονίκης 53, Δούκας 52, Πανιώνιος 52, Φάρος Κερατσινίου 50, Αίολος Αστακού 45, Εθνικός Πειραιώς 43, Χολαργός 43, Αμύντας 42, Ψυχικό 41, Α.Ε. Λάρισας 40, Αρκαδικός Τρίπολης 38, Μαχητές Δόξας Πεύκων 38, Καβάλα B.C. 37, Ηράκλειο 35, Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 33, Παγκράτι 30.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ