Η Καβάλα B.C. περιόρισε τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ. στους 66 πόντους κι αυτό καταγράφηκε στα θετικά της σημεία, από το παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016. Όμως, χρειάζεται μεγαλύτερη παραγωγικότητα στο επιθετικό σκέλος, γιατί με τους 56 πόντους που σημείωσε, δεν μπορεί να νικήσει, ούτε τις ομάδες με τις οποίες έχει τον ίδιο στόχο. Η ομάδα της Καβάλας “φόρτωσε” το καλάθι του Πανιωνίου με δώδεκα λιγότερους πόντους, σε σχέση με το παιχνίδι εναντίον του Αίολου Αστακού, στο οποίο σκόραρε 68 πόντους. Κι αυτό, γιατί πήρε είκοσι δύο πόντους λιγότερους από τις ελεύθερες βολές και τα τρίποντα, ενώ στα δίποντα είχε δέκα περισσότερους πόντους.
Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ. ήταν, ότι στην 1η και στην 4η περίοδο, που η φιλοξενούμενη ομάδα κυριάρχησε, δεν εκτέλεσε καμία ελεύθερη βολή και δεν ευστόχησε σε καμία από τις εννέα προσπάθειες έξω από τη γραμμή των 6 μέτρων και 75 εκατοστών (σ.σ. είχε συνολικά 0/9 σουτ). Το πολύ χαμηλό ποσοστό ευστοχίας (15%) στα σουτ τριών πόντων, ήταν ένας σημαντικός παράγοντας, που η ομάδα της Καβάλας δεν μπόρεσε να είναι πιο ανταγωνιστική στο παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. είχε το τραγικό ποσοστό 39% στα σουτ δύο πόντων, αλλά με τα 15 επιθετικά ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 6 κέρδισε ο Φάρο Αλίχοτζιτς, ανανέωσε την κατοχή μπάλας και σημείωσε αρκετούς πολύτιμους πόντους. Επίσης, αξιοποίησε το 72% των προσπαθειών από τη γραμμή των ελεύθερων βολών (16/22), έχοντας στην 1η περίοδο 7/9, στη 2η περίοδο 2/2, στην 3η περίοδο 2/2 και στην 4η περίοδο 5/9. Η υπεροχή στα ριμπάουντ, επίσης, ήταν “κλειδί” στον έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού, αφού ευνοείται η πιο έμπειρη ομάδα στον τομέα αυτό.
Και οι δύο ομάδες είχαν αρνητικό πρόσημο στο “κλάσμα” των τελικών πασών και των λαθών, 12-16 για την Καβάλα B.C. και 15-21 για τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ., ενώ υπήρξε απόλυτη ισορροπία στα κλεψίματα (8-8) και στα κοψίματα (1-1). Όσον αφορά την ατομική απόδοση των παικτών, ο Σάββας Μανούσος, με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 τελικές πάσες, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο, με τον Άντι Μάζουρτσακ, που είχε 15 πόντους, με 7/13 σουτ εντός πεδιάς, 4 ριμπάουντ και 2 τελικές πάσες, ήταν οι “στυλοβάτες” της ομάδας της Καβάλας.
Από τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ., ο Φ. Αλίχοτζιτς άρχισε δυναμικά και είχε 11 πόντους, με 5/6 ελεύθερες βολές, 10 ριμπάουντ, 2 τελικές πάσες και 1 κλέψιμο, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά των: Βαγγέλη Σακελλαρίου (15 πόντοι, με 4/7 σουτ εντός πεδιάς, 4/5 ελεύθερες βολές, 3 ριμπάουντ, 1 τελική πάσα) και Μιχάλη Πελεκάνου (12 πόντοι, με 5/10 σουτ εντός πεδιάς, 6 ριμπάουντ, 2 τελικές πάσες). Άξια αναφοράς, τέλος, είναι η “αθόρυβη” συμμετοχή του Πέτρου Νοέα, ο οποίος είχε: 4 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, σε 15 λεπτά συμμετοχής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ