Το παιχνίδι εναντίον του Αίολου Αστακού στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βόνιτσας, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2016, δεν ήταν από αυτά που η Καβάλα B.C. είχε “στοχεύσει” για να “σπάσει” την έδρα της αντίπαλης ομάδας. Ο Αίολος Αστακού είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στο α΄ ημίχρονο, που είναι σημαντικό για τις ομάδες που αγωνίζονται εντός έδρας στην “πρεμιέρα” του πρωταθλήματος και με το +15 (42-27), ουσιαστικά, έβαλε το “θεμέλιο” για τη νίκη. Η Καβάλα B.C. έκανε την προσπάθεια της στο β΄ ημίχρονο, μείωσε τη διαφορά, αλλά το καθοριστικό χρονικό διάστημα, που έκρινε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, ήταν από το 34ο έως το 37ο λεπτό, όταν ο Αίολος Αστακού, με επί μέρους σκορ 12-4, πήρε εκ νέου διψήφιο προβάδισμα (σ.σ. το 58-51 έγινε 70-55). Στα τελευταία τρία λεπτά, η Καβάλα B.C. μείωσε πάλι τη διαφορά, όμως δεν μπόρεσε να τη ρίξει κάτω από τους δέκα πόντους. Το τελικό σκορ ήταν: 79-68 (27-13, 15-14, 13-18, 24-23 το σκορ ανά περίοδο). Οι συνθέσεις των ομάδων έχουν ως εξής:
Αίολος Αστακού (προπονητής Μ. Κουταλιανός): Μπρόζος 8(2 τρίποντα), Θεοδωράκος, Κουμπούρας 14(2 τρ.), Παπαδιονυσίου 9(1 τρ.), Κατσαρές 11(3 τρ.), Κακλαμάνος 6, Κιτσούλης 13(1 τρ.), Χαρισμίδης 9, Λυμπάρης 9, Γκιζόγιαννης.
Καβάλα B.C. (προπονητής Η. Μωσαΐδης): Αναστασάκης, Μανούσος 11, Μάζουρτζακ 9(1 τρ.), Κελαΐδης 13(3 τρ.), Κυριακού, Γκέλιος 15(1 τρ.), Μούκας 9(2 τρ.), Σκλήβας 11.
Αυτό που θα κρατήσουμε από το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι η βελτίωση που έδειξε η ομάδα της Καβάλας στο β΄ ημίχρονο, κυρίως στην αμυντική λειτουργία της. Ωστόσο, για να γίνει πιο ανταγωνιστική και για να νικήσει στα επόμενα παιχνίδια, πρέπει να αυξήσει την επιθετική αποδοτικότητα πάνω από τους εβδομήντα πόντους. Γι’ αυτό, χρειάζεται έναν ακόμα γκαρντ, ο οποίος θα σκοράρει και θα αντικαστήσει τον Ετινόσα Ερεβμπενάζιε. Το 27-13 της 1ης περιόδου ήταν, ίσως, αναμενόμενο για μία ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, που δίνει εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος και με αντίπαλο μία ομάδα, η οποία φιλοδοξεί να καταλάβει υψηλή θέση στη βαθμολογία. Είμαστε βέβαιοι, ότι η Καβάλα B.C. θα βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, όπως βελτιώνεται, από περίοδο σε περίοδο, μέσα σε ένα παιχνίδι.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας κυριάρχησαν οι γηπεδούχες ομάδες, κάτι που ενισχύει την άποψη μας, ότι η Καβάλα B.C. πρέπει να έχει ως στόχο να κάνει το “απόλυτο” (σ.σ. δεκαπέντε νίκες σε δεκαπέντε παιχνίδια) στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”. Και πιστεύουμε πως μπορεί να τα καταφέρει, έχοντας, βεβαίως, τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων της. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της “πρεμιέρας” του πρωταθλήματος ήταν τα εξής: Αίολος Αστακού-Καβάλα B.C. 79-68, Μαχητές Δόξας Πεύκων-Φάρος Κερατσινίου 67-70, Α.Ε. Λάρισας-Αμύντας 68-63, Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Χολαργός 84-70, Ηράκλειο-Αρκαδικός Τρίπολης 65-59, Παγκράτι-Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 72-62, Ψυχικό-Δούκας 62-76, Πανιώνιος-Εθνικός Πειραιώς 81-71.
Η 2η αγωνιστική ημέρα θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 και περιλαμβάνει τα ακόλουθα παιχνίδια: Καβάλα B.C.-Πανιώνιος, Εθνικός Πειραιώς-Ψυχικό, Δούκας-Παγκράτι, Γ.Σ. Λαρισαίων 1928-Ηράκλειο, Αρκαδικός Τρίπολης-Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Χολαργός-Α.Ε. Λάρισας, Αμύντας-Μαχητές Δόξας Πεύκων, Φάρος Κερατσινίου-Αίολος Αστακού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ