Η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα 86» υπέστη την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, στο γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας. Αν και προηγήθηκε στο σκορ με την Ελένη Οικονομοπούλου, στο 8ο λεπτό, στην συνέχεια του παιχνιδιού δέχτηκε δύο τέρματα, από την αξιόμαχη ομάδα του «Ποντιακού» Αλεξανδρούπολης.

Παρά το γρήγορο τέρμα, η «Καβάλα 86» δεν μπόρεσε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Δεν «πατούσε» καλά μέσα στο γήπεδο και δυσκολευόταν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ ρίσκαρε έχοντας την αμυντική γραμμή «ψηλά» μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στην πρώτη επίθεση, που ο «Ποντιακός» εκμεταλλεύτηκε την αμυντική διάταξη χωρίς «βάθος», η γρήγορη κεντρική επιθετικός, Κατερίνα Γραμμενίδη, έφτασε μέχρι την μεγάλη περιοχή, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει τελική προσπάθεια, αφού την ανέκοψε, με ωραίο τρόπο, αμυντική παίκτρια της «Καβάλας 86». Ωστόσο, στο 36ο λεπτό, η ίδια παίκτρια της φιλοξενούμενης ομάδας, έφυγε έξυπνα στην «πλάτη» της αμυντικής γραμμής και χωρίς πίεση βρέθηκε απέναντι στην τερματοφύλακα, την οποία εξουδετέρωσε με ψύχραιμο πλασέ. Το α΄ ημίχρονο έληξε με σκορ 1-1.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, ο προπονητής του «Ποντιακού», έχοντας διαγνώσει την αμυντική αδυναμία της γηπεδούχου ομάδας, έκανε δύο αλλαγές παικτριών και ενίσχυσε την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Με την κίνηση αυτή, ο «Ποντιακός» αιφνιδίασε την «Καβάλα 86» και μόλις στο 1ο λεπτό σκόραρε για δεύτερη φορά, έπειτα από ωραίο συνδυασμό των τριών επιθετικών παικτριών και ιδανική τελική προσπάθεια, πάλι από την Κατερίνα Γραμμενίδη.

Η σκόρερ του τέρματος του Α.Ο. «Καβάλα 86», Ελ. Οικονομοπούλου, τραυματίστηκε αργότερα και αντικαταστάθηκε. Η προπονήτρια «φρέσκαρε» την ενδεκάδα, η «Καβάλα 86» προσπάθησε να ισοφαρίσει, η τερματοφύλακας κράτησε το σκορ με δύσκολη απόκρουση της μπάλας σε κόρνερ, έπειτα από επικίνδυνο μακρινό σουτ της κεντρικής επιθετικού του «Ποντιακού», αλλά το 1-2 παρέμεινε έως την λήξη του αγώνα.

Η «Καβάλα 86» είχε την θερμή συμπαράσταση αρκετών φιλάθλων, κυρίως γονιών των παικτριών, που δημιούργησαν «ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα» στην κερκίδα, με συνθήματα, τύμπανο και πυρσούς! Πλέον, η «Καβάλα 86» βρέθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου, αφού στα άλλα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ελπίς Γενισέας-Ορέστης Ορεστιάδας 8-0, Σουφλί-Αναγέννηση Αλεξανδρούπολης 0-3.

Η βαθμολογία του ομίλου είναι η ακόλουθη: Ελπίς Γενισέας 16 βαθμοί, Α.Ο. «Καβάλα 86» 13, Ποντιακός Αλεξανδρούπολης 10, Αναγέννηση Αλεξανδρούπολης 7, Σουφλί 6, Ορέστης Ορεστιάδας 0.

Την 7η αγωνιστική ημέρα (19 Μαρτίου 2023) θα παίξουν: Αναγέννηση Αλεξανδρούπολης-Καβάλα 86, Ποντιακός Αλεξανδρούπολης-Ελπίς Γενισέας, Ορέστης Ορεστιάδας-Σουφλί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ