Με δύο τέρματα που σημειώθηκαν στο α΄ ημίχρονο του παιχνιδιού, η φιλοξενούμενη ομάδα της «Βασίλισσας» Θράκης νίκησε την Καβάλα 86 με σκορ 2-0, για την 2η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος Γ΄ εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου γυναικών. Η ομάδα της Ξάνθης έδειξε καλύτερα αγωνιστικά στοιχεία, αλλά ήταν και τυχερή στις δύο στιγμές που σκόραρε. Στο 5ο λεπτό, η τερματοφύλακας της Καβάλας 86, Ελένη-Μιχαηλία Ραφαήλ, «αιφνιδιάστηκε» σε ένα μακρινό σουτ, το πρώτο του αγώνα, ενώ μπορούσε να μπλοκάρει την μπάλα. Δεν έβαλε σωστά τα χέρια και το σώμα της κι έτσι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 12ο λεπτό, από κόρνερ, μία αμυνόμενη παίκτρια της Καβάλας 86 απέκρουσε σχεδόν πάνω στην γραμμή της εστίας, την κεφαλιά που έκανε επιτιθέμενη παίκτρια. Μετά το 15ο λεπτό, η Καβάλα 86 ισορρόπησε το παιχνίδι και είχε δύο τελικές προσπάθειες με την Βασιλική Τσαβδάρη. Όμως, στο 41ο λεπτό, η Ελ. Ραφαήλ αιφνιδιάστηκε για δεύτερη φορά, πάλι σε μακρινό σουτ παίκτριας της «Βασίλισσας» Θράκης. Η μπάλα πήρε ύψος, η τερματοφύλακας της Καβάλας 86 δεν βρισκόταν σε καλή θέση και την «κρέμασε», όπως λένε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο.

Στο β΄ ημίχρονο, η Καβάλα 86 ήταν πιο αγωνιστική, αλλά την πρώτη επικίνδυνη προσπάθεια έκανε στο 18ο λεπτό η φιλοξενούμενη ομάδα. Ακολούθησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς φάσεις στις δύο εστίες και αρκετές αλλαγές παικτριών από τους προπονητές των δύο ομάδων. Η Καβάλα 86 απείλησε να μειώσει στο τελευταίο λεπτό του επιπλέον χρόνου του αγώνα, ωστόσο το κοντινό σουτ της Χριστίνας Κασμερίδου πέρασε λίγο άουτ από την αριστερή κάθετη δοκό.

Το παιχνίδι, που διεξήχθη την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στο γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας, άρχισαν οι: Ραφαήλ, Χρυσοστόμου, Φραγκάκη, Μαριώτη, Μαργιώτη, Κεσογλίδου, Ματσούκα, Τσαβδάρη, Παπαμερή, Παυλίνα Βασιλειάδου, Δήμητρα Βασιλειάδου, ενώ αγωνίστηκαν και οι: Κασμερίδου, Κεφαλά, Ακριτίδου, Στεφανίδου.

Η Καβάλα 86, δεν έχει την ίδια δυναμική με την προηγούμενη περίοδο και δεν δείχνει να έχει υψηλότερη προοπτική. Η ομάδα πρέπει να οργανωθεί (αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά), να αξιοποιηθούν οι μικρές σε ηλικία παίκτριες και να προσελκύσει περισσότερα κορίτσια στο άθλημα. Αλλιώς, το ποδόσφαιρο γυναικών στην Καβάλα, δεν θα βρεθεί στο επίπεδο που ήταν πριν από αρκετές δεκαετίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ