Αφού έφερε την ανάπτυξη στην τοπική επιχειρηματικότητα, ως πρόεδρος του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας, ο Makis έβαλε «πλώρη» και στόχο, να φέρει την ανάπτυξη και στον Δήμο Καβάλας. Με ποιο τρόπο; Διοργανώνοντας «αναπτυξιακές ημερίδες» για διάφορα θέματα. Ένθερμος υποστηρικτής και «θιασώτης» των master plan (επιχειρησιακών σχεδίων), των στρατηγικών σχεδιασμών και των μελετών, θα διοργανώσει ημερίδα για τα έργα υποδομής και τις μεταφορές, στην οποία θα προσκαλέσει να μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες. Και μετά, θα έχει να λέει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι οι επιστήμονες είπαν αυτό, εκείνο, κ.ο.κ. και ότι η διοίκηση του Δήμου δεν έχει κανένα στρατηγικό σχεδιασμό.
Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί ο Makis, ή δεν θέλει να αντιληφθεί, είναι ότι η Δήμητρα δεν είναι «χθεσινή» στον Δήμο Καβάλας. Έχει μία σημαντική εμπειρία και από την άσκηση της διοίκησης, ως στέλεχος του διοικητικού σχήματος επί δημαρχίας Στάθη Εριφυλλίδη, αλλά και από την άσκηση ελέγχου προς τη διοίκηση, ως μέλος της ομάδας του Θόδωρου Καλλιοντζή. Μπορεί να μη γνωρίζει όλα τα θέματα, όμως έχει αντίληψη του τρόπου που πρέπει να ασκείται η διοίκηση, των στόχων, των προτεραιοτήτων και των προβλημάτων.
Η έγκριση της πρότασης του Δήμου Καβάλας για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.) και ο χειρισμός μιας σειράς «καυτών» ζητημάτων, όπως η προσφυγική κρίση, η δικαστική διαφορά με τον Ο.Λ.Κ. για την απαλλοτριωμένη δημοτική έκταση στο λιμάνι «Φίλιππος Β», της λειτουργίας του «Μαρινόπουλου» στη Δημοτική Αγορά, δεν δείχνουν ότι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας είναι «χύμα».
Αρκετές φορές, με την εμπειρία της, η Δήμητρα απέτρεψε πιθανά λάθη συνεργατών της, που ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά. Δεν προσφέρουν τίποτα οι «αναπτυξιακές ημερίδες» που γίνονται για το θεαθήναι. Αυτό που έχει ανάγκη η Καβάλα, είναι πολλή δουλειά και λίγα λόγια.