Η Καβάλα «φιλοξενούμενη» σε εκπομπή της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης RAI

0

Εκπρόσωποι της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης (RAI) βρέθηκαν την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στην πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο γυρίσματος για την εκπομπή Mediterraneo του τηλεοπτικού σταθμού Rai3, που θα παρουσιάσει οπτικοακουστικό υλικό από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Θάσο, δέλτα Έβρου κ.α.) και θα εστιάζει και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το τηλεοπτικό συνεργείο, αποτελούμενο από τον θεατρικό συγγραφέα και δημοσιογράφο, Roberto Alajmo και τον εικονολήπτη, Peppe Aiello, «συνομίλησε» τηλεοπτικά με τον πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτη Αγγελίδη, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία για την πόλη της Καβάλας, με αναφορές στην σύγχρονη εικόνα και στον πολιτισμό της. Επίσης, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Κοσμά Χαρπαντίδη, στην Παλιά Μουσική (τζαμί Χαλίλ Μπέη), με τον οποίο μίλησαν για την ιστορική διαδρομή της πόλης στο πέρασμα των αιώνων. Είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Ιμαρέτ, ενώ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο των εστιατόρων Nομού Καβάλας, Μάκη Κωνσταντινίδη, με φόντο το παραλιακό μέτωπο, για να συζητήσουν για την τοπική γαστρονομία, ως βασική συνιστώσα της άυλης πολιτιστικής κληρονομίας της πόλης και ως προσδιοριστικού παράγοντα της ταυτότητάς της.

Η εκπομπή Mediterraneo προβάλλεται στις χώρες της Μεσογείου θάλασσας, της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διάρκειας 30 λεπτών, που αποτελείται από 8λεπτα θέματα από τις διαφορετικές χώρες της λεκάνης της Μεσογείου, στα οποία αναδεικνύονται οι διαπολιτισμικές επιδράσεις, ως αποτέλεσμα της ειρηνικής, ή μη, συνύπαρξης των λαών, οι πολιτισμικές και κοινωνικές προσμίξεις και ο τρόπος ζωής των λαών της περιοχής. Τα θέματα της εκπομπής σχετίζονται με την κοινωνική δομή και οργάνωση, τα ζητήματα μετανάστευσης, την επιστήμη, το περιβάλλον, την κουλτούρα και τον πολιτισμό των λαών. Το πρόγραμμα μεταγλωττίζεται στην ιταλική, την γαλλική, την ισπανική και την αραβική γλώσσα και μεταδίδεται σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου θάλασσας (νότια Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή), αλλά και μέσω δορυφορικών προγραμμάτων (TV5 Monde, ENTV, RAI International, RAI Med, TVE International) σε όλο σχεδόν τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ