-«Η πιο τρανταχτή απόδειξη, ότι η κυβέρνηση δεν απεργάζεται τον θάνατο του δημόσιου πανεπιστήμιου, είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και αυτά που αποφασίστηκαν σχετικά με την αναδιοργάνωση του και με την μεγάλη ισχυροποίησή του», δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

-Θα μπορούσε κάποιος να αντιστρέψει τον ισχυρισμό του βουλευτή Καβάλας λέγοντας ότι, η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι η κυβέρνηση απεργάζεται τον θάνατο του δημόσιου πανεπιστήμιου, είναι το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) και η συρρίκνωση του, αφού δύο πανεπιστημιακοί κόμβοι και επτά τμήματα, της Καβάλας και της Δράμας, αποσπώνται βίαια και μεταφέρονται στο Δ.Π.Θ.! Δημόσιο πανεπιστήμιο το ένα, δημόσιο πανεπιστήμιο και το άλλο. Το ένα ενισχύεται, με πολιτική απόφαση, ενώ το άλλο αποδυναμώνεται.

-Σαφώς και κάποιοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στην απόφαση αυτή, αλλά δεν εισακούστηκαν. Αγνοήθηκαν και λοιδορήθηκαν. Ξέρετε, καρντάσια, δεν πρόκειται για απόφαση των τμημάτων στην Καβάλα και στην Δράμα. Δεν είπαν οι καθηγητές και οι φοιτητές ότι δεν θέλουν να παραμείνουν στο ΔΙ.ΠΑ.Ε., επειδή η διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. έχει απαξιώσει τα τμήματα αυτά. Πήγε ένας βουλευτής στον υπουργό παιδείας και τον πρωθυπουργό, ζήτησε να πάρουν τα πανεπιστημιακά τμήματα της Καβάλας και της Δράμας από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. και να τα εντάξουν στο Πανεπιστήμιο της εκλογικής του περιφέρειας και έγινε το θέλημά του!

-Εντελώς δημοκρατική και ακαδημαϊκή διαδικασία. Μπορεί μεθαύριο ένας άλλος πολιτικός, να ζητήσει να καταργηθεί το συρρικνωμένο ΔΙ.ΠΑ.Ε. και η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το «εύλογο» αίτημα! Γιατί να υπάρχουν στην βόρεια Ελλάδα τρία μεγάλα πανεπιστήμια κι ένα «κουτσουρεμένο»; Ενώ στην θέση του, θα έρθει ένα παράρτημα ξένου πανεπιστήμιου; Και το παράρτημα αυτό δεν θα έρθει στην Δράμα και την Καβάλα, ασφαλώς, αλλά στην Θεσσαλονίκη, ή την Θράκη, όπου υπάρχει μεγάλος φοιτητικός πληθυσμός. Η Καβάλα και η Δράμα θα «βολευτούν» με μερικά τμήματα, τα οποία δεν είναι ελκυστικά για τους φοιτητές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ