- «Όταν υπάρχουν πολλά χρήματα στο ταμείο, χωρίς σχέδιο για την αξιοποίησή τους και χωρίς κόπο για την απόκτηση τους, αρχίζει η διαχείριση να πάσχει. Χάνει τον ενάρετο χαρακτήρα που οφείλει να έχει. Αρχίζει η σπατάλη. Τα γλέντια και τα πάρτι». Για μία ακόμα φορά, ο πρώην δήμαρχος Καβάλας και νυν επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, αφήνει σαφές υπονοούμενο σε βάρος της δημοτικής αρχής για μη χρηστή οικονομική διαχείριση. «Στην καλύτερη περίπτωση, τα χρήματα αυτά σκορπίστηκαν σε εκδηλώσεις, που σήμερα όλες έχουν ξεχαστεί, γιατί έγιναν χωρίς σύστημα και ιδιαίτερη στόχευση. Τη χειρότερη περίπτωση καλύτερα να μη τη σκεφτούμε. Όμως, πλανάται στην ατμόσφαιρα η απειλητική σκιά της», προσθέτει.
- Το αν τα χρήματα από το «εύρωστο» ταμείο του Δήμου Καβάλας και της «Δημωφέλεια» σκορπίστηκαν σε εκδηλώσεις χωρίς σύστημα και στόχευση, δηλαδή σε γλέντια και σε πάρτι, είναι άποψη του. Δεν αναφέρει, ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ώστε οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες να συμφωνήσουν μαζί του, ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν γλέντι, ή πάρτι. Και για να μάθουν, επίσης, πόσα χρήματα σκορπίστηκαν για την εκδήλωση αυτή. Ο ρόλος της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο είναι να ελέγχει τη διοίκηση και να ενημερώνει τους δημότες, για οποιαδήποτε «στραβοτιμονιά» στην οικονομική διαχείριση. Πάντα, βεβαίως, με στοιχεία, αποδείξεις και επιχειρήματα. Όχι μιλώντας για «σκιές» που πλανώνται στην ατμόσφαιρα απειλητικά. Δεν είναι πολιτικά ηθικό, από μέρους του Κ. Σιμιτσή, να μιλάει με γρίφους και να παρελθοντολογεί. Δεν είναι πολιτικά ηθικό, επίσης, να αναφέρεται σε μη χρηστή οικονομική διαχείριση, όταν στη δική του (δεύτερη) θητεία στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του και συνεργάτης του, διαπιστωμένα «έβαλε χέρι» στο ταμείο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
- Όσον αφορά την άποψη του, ότι η δήμαρχος και ο συνδυασμός της «έστειλαν την Καβάλα πενήντα χρόνια πίσω», θα συμφωνήσουμε μαζί του. Τότε, στη δεκαετία του 1960, μετά τις καταστροφικές συνέπειες του β΄ παγκοσμίου πολέμου και του εμφυλίου, η Καβάλα άρχισε να βρίσκει τον αναπτυξιακό βηματισμό της. Πολλά από τα σημαντικά έργα, αν όχι όλα, που «σημάδεψαν» την μετέπειτα εξέλιξη της, για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες, έγιναν εκείνη την περίοδο. Έως ότου να έρθει εκείνος και να «τραβήξει το χειρόφρενο». Ναι, η Καβάλα «γύρισε πενήντα έτη πίσω», αλλά για να ξαναπάρει την ώθηση και να… «φύγει προς τα εμπρός»! Αυτό φαίνεται πως δεν αρέσει σε κάποιους, προφανώς και στον πρώην δήμαρχο, αλλά την εξέλιξη δεν μπορεί να τη σταματήσει κανείς. Κι όποιος δεν «ανέβει στο τραίνο, θα μείνει μόνος του στον σταθμό»!
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα