• Η Καβάλα ήθελε, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης, να έχει εκείνη τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, διότι θεωρείται (και είναι συμπληρώνω), λόγω Θάσου, η «ναυαρχίδα» του τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Και πρόσθεσε: Είναι μία άποψη, που την έχουν πολλοί από την Π.Ε. Καβάλας».
  • Κακώς, το καρντάσι ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, βάζει το ζήτημα της επιλογής του θεματικού αντιπεριφερειάρχη τουρισμού με το κριτήριο που ανέφερε. Η εντοπιότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κριτήριο, για την κατανομή των αρμοδιοτήτων των στενών συνεργατών του περιφερειάρχη Ανατολικής Μεκδονίας-Θράκης. Κι ο Άρης Γιαννακίδης, στη δική του θητεία, είχε ορίσει θεματικούς αντιπεριφερειάρχες περιφερειακούς συμβούλους από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας (Γιώργο Γερομάρκο, Κώστα Παπακοσμά).
  • Κι αυτό, γιατί αναγνώριζε πως η Π.Ε. Καβάλας (συνολικά και όχι μόνο η Θάσος) αποτελεί τον «μοχλό» για την τουριστική ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.
  • Δεν δέχομαι, καρντάσι Κώστα Ζαγναφέρη, ότι η αντικατάσταση του Μιχάλη Αμοιρίδη έγινε επειδή έπρεπε να οριστεί θεματικός αντιπεριφερειάρχης από την Π.Ε. Καβάλας. Ο Κώστας Αντωνιάδης μπορεί να κατάγεται από την Καβάλα, αλλά ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, οφείλει να εργαστεί για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. Δηλαδή, έχει χρέος να ενδιαφερθεί εξίσου για τη Θάσο, την Καβάλα, τους Δήμους Παγγαίου, Νέστου, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα κ.ο.κ.
  • Ο Χρήστος Μέτιος έκρινε και αποφάσισε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και σε κάποιον άλλο περιφερειακό σύμβουλο, να ασκήσει την αρμοδιότητα του θεματικού αντιπεριφερειάρχη τουρισμού. Εάν στις υπόλοιπες θέσεις είχε ορίσει περιφερειακούς συμβούλους από τις άλλες Π.Ε., έπρεπε να δώσει και μία θέση στην Π.Ε. Καβάλας. Έτυχε, λοιπόν, να είναι αυτή του τουρισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ