• Παρέμβαση της πρώην βουλευτού Καβάλας, Αλεξάνδρας Τσανάκα, για την μετεγκατάσταση νέων προσφύγων και μεταναστών στο Περιγιάλι: «Προς τους έντεκα πολιτιστικούς συλλόγους, που καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, για να μην εγκατασταθούν πρόσφυγες, ή μετανάστες, στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», να θυμίσω ότι, πάντα μετακινούνταν οι λαοί, για να έχουν ένα καλύτερο αύριο, π.χ. κάθοδος των Δωριέων».
  • Και μάθημα ιστορίας από την Αλεξάνδρα! «Φέρε τον έλεγχο να σου βάλω άριστα», που είπε ο αείμνηστος Αθηνόδωρος Προύσαλης στην κινηματογραφική ταινία: «Μία Ιταλίδα από την Κυψέλη».
  • Σύμφωνα με την ιστορία: «η κάθοδος των Δωριέων ήταν πρώτα άνοδος και μετά κάθοδος, όχι των Δωριέων, αλλά των Αχαιών». Ο Πλάτων στο έργο του «Νόμοι» έγραψε ότι, μετά την επιστροφή του εκστρατευτικού σώματος των Ελλήνων από την Τροία, σημειώθηκαν αμέτρητοι θάνατοι, σφαγές και εξορίες πολεμιστών στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Όσοι εκδιώχθηκαν, επέστρεψαν αργότερα με άλλο όνομα. Τώρα λέγονταν Δωριείς και όχι Αχαιοί, γιατί εκείνος που τους συγκέντρωσε στην εξορία καταγόταν από τη Δωρίδα, περιοχή στο βόρειο τμήμα του σημερινού Νομού Φωκίδας.
  • Δηλαδή, καρντάσια, οι Δωριείς ήταν Έλληνες (Αχαιοί) που εκδιώχθηκαν και όταν «έδυσε» ο Μυκηναϊκός πολιτισμός στην Ελλάδα γύρισαν στην πατρίδα τους. Δεν πρόκειται για λαό, που μετανάστευσε από το «εξωτερικό» στην Ελλάδα, για να αναζητήσει μία καλύτερη ζωή.
  • Εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα λόγω της θέσης της, είναι η «γέφυρα» της Δύσης με την Ανατολή και αντιστρόφως. Η γέφυρα, ωστόσο, χρησιμοποιείται ως «πέρασμα» από την μία στην άλλη πλευρά.
  • Στην προκειμένη περίπτωση, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που πέρασαν από την Ανατολή πρώτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και εν συνεχεία στην ηπειρωτική Ελλάδα, έχουν εγκλωβιστεί εδώ. Διότι, οι εταίροι Ευρωπαίοι, που κάνουν μάθημα αλληλεγγύης στους Έλληνες, πρόλαβαν να κλείσουν τα σύνορα των κρατών τους!
  • Η Ελλάδα, φίλτατη Αλεξάνδρα, δεν μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος, με την οικονομία της στο χείλος της κατάρρευσης και τον κοινωνικό ιστό αποδιοργανωμένο από τα δέκα συναπτά έτη μνημονίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ