-Μετά από την διάλυση του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, καρντάσια, εξαφανίστηκε η ιστιοπλοΐα από την πόλη! Κάθε καλοκαίρι, η Καβάλα γινόταν το επίκεντρο με τους αγώνες ανοιχτής θάλασσας, αλλά τριγώνου, που διοργάνωναν οι τοπικοί ναυταθλητικοί όμιλοι. Ακόμα και παγκόσμιο πρωτάθλημα φιλοξένησε η πόλη! Περασμένα μεγαλεία…

-Δυστυχώς, ο Ναυτικός Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων (Ν.Ο.Θ.Α.), που δημιουργήθηκε από την συνένωση του Ναυτικού Ομίλου (Ν.Ο.Κ.) και του Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων (Ο.Θ.Α.Κ.), δεν έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας. Ο χώρος που ήταν το «ορμητήριο» για τους μικρούς ιστιοπλόους στο ανατολικό άκρο της ακτής «Καλαμίτσα», απέναντι από το ξενοδοχείο Lucy, ερήμωσε! Η Καβάλα δεν είναι μία από τις δυνάμεις του αθλήματος στην Ελλάδα.

-Ευελπιστώ ότι η νέα διοίκηση του Ν.Ο.Θ.Α.Κ. θα ξαναδημιουργήσει το τμήμα ιστιοπλοΐας τριγώνου και θα ζωντανέψει, πάλι, ο χώρος στην «Καλαμίτσα». Όπου μπορεί να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο κέντρο ιστιοπλοΐας, με την βοήθεια του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Να είστε σίγουροι, καρντάσια, πως η Καβάλα θα φιλοξενήσει ξανά μεγάλους αγώνες στην ιστιοπλοΐα τριγώνου.

-Το κέντρο ιστιοπλοΐας θα αναβαθμίσει όλη την ακτή «Καλαμίτσα», αλλά και την δυτική πλευρά της πόλης. Μπορεί να χρησιμοποιείται για την προετοιμασία και ξένων αθλητών, από άλλες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό, σε όλη την διάρκεια του έτους. Ποιος, επομένως, θα τολμήσει να αναβιώσει την μεγάλη παράδοση της πόλης στο άθλημα;

-Η εγκατάσταση της ιστιοπλοΐας στην «Καλαμίτσα» εγκαταλείφθηκε, όπως εγκαταλείφθηκε το ανοιχτό κολυμβητήριο στο πάρκο Φαλήρου. Κατά τα άλλα, μερικοί ευαγγελίζονται πως θα φέρουν την ανάπτυξη στην Καβάλα. Με τα λόγια μόνο, γιατί η πραγματικότητα είναι θλιβερή! Οι αθλητικοί σύλλογοι, δεν μπορούν να περιμένουν περισσότερα από τους πολιτικούς παράγοντες. Πρέπει να αναλάβουν σοβαρές πρωτοβουλίες και να «σύρουν» τους τοπικούς άρχοντες, ώστε να συνεργαστούν και να στηρίξουν την προσπάθεια.

-Εάν οι διοικούντες τον Ν.Ο.Θ.Α.Κ. δεν κινηθούν, ούτε το ανοιχτό κολυμβητήριο θα επαναλειτουργήσει, ούτε το κέντρο ιστιοπλοΐας θα ζωντανέψει στην «Καλαμίτσα». Είναι ξεκάθθαρα τα πράγματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ