Την πρώτη συνέντευξη, μετά την συμφωνία με την διοίκηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, έδωσε ο προπονητής Τζίμης Κουστένης. Μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι», του WebRadio της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), έπειτα από πρόσκληση του Μαρίνου Πρίντεζη και του Κωνσταντίνου Μελάγιες. Αναλυτικά είπε, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ε.Κ. Καβάλας: «Έγινε μία κρούση πριν μερικές μέρες. Μου άρεσε η ιδέα ότι είναι ένα πολύ καλό brand name για την κατηγορία, ίσως από τα μεγαλύτερα στην National League 1. Η ομάδα αυτή εκπροσωπεί την πόλη της Καβάλας. Έχει όλα τα εχέγγυα και ότι έχουμε ένα ολόκληρο γύρο μπροστά στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι με την δουλειά που θα γίνει, με την βοήθεια των παιδιών και ίσως με κάποια ενίσχυση, θα τα καταφέρουμε. Επειδή παρακολουθούσα τα μπασκετικά δρώμενα, το καλοκαίρι η ομάδα που φτιάχτηκε ήταν νεανική και σε συνδυασμό με το όνομα και την δυναμική, πίστευα ότι θα πρωταγωνιστήσει. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ζώνη των play-out. Για μένα αυτό είναι αδιανόητο. Είναι χρέος όλων να «τραβήξουμε» αυτό το κάρο, να το βγάλουμε από την ζώνη και να πετύχουμε ό,τι καλύτερο είναι δυνατό».

Για την δυσκολία της μετάβασης από το υψηλό επίπεδο στην National League 1: «Έχω δουλέψει στο υψηλότερο επίπεδο της Basket League και σε αυτό το επίπεδο το βασικότερο είναι, ότι ο κάθε προπονητής πρέπει να προσαρμόζεται στις καταστάσεις που βρίσκει. Τα συστήματα, η προπόνηση, η φιλοσοφία μπορεί να είναι ίδια. Βάσει του υλικού, όμως, που έχεις, πρέπει να τα προσαρμόζεις σε αυτά που βρίσκεις. Σε αυτή την κατηγορία, επειδή υπάρχουν πολλοί νεαροί, χρειάζονται και μία καθοδήγηση. Πρέπει να έχεις κι ένα ρόλο παιδαγωγού».

Για το ψυχολογικό κομμάτι της ομάδας: «Θα πω μία ατάκα του Πιτίνο και μία του Πεδουλάκη. Ο Πιτίνο έλεγε πάντοτε, ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι η πίεση. Αν δεν υπάρχει πίεση, δεν μπορείς να είσαι σε εγρήγορση και να αποδώσεις. Αυτό είπα και στα παιδιά. Πρέπει να ζήσουμε σε μία πίεση του αποτελέσματος, γιατί τα περιθώρια στενεύουν. Πρέπει να μάθουμε και να την μετατρέψουμε σε θετική ενέργεια, για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Ο Πεδουλάκης είχε πει, πως σε μία ομάδα ένα βασικό πράγμα είναι ότι είμαστε ίσοι, αλλά όχι ίδιοι».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ