Ο υποβιβασμός στην National League 2, σήμανε την ολοκλήρωση ενός χρονικού και αγωνιστικού κύκλου για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του συλλόγου, εμμέσως πλην σαφώς, δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της National League 2 της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου, αφού δεν κατέστη δυνατή η συγκρότηση ενός δυναμικού (διοικητικού) σχήματος, το οποίο θα δώσει νέα προοπτική στις εθνικές κατηγορίες. Πλέον, ο σύλλογος περνάει σε μία περίοδο ριζικής ανασυγκρότησης.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Παρά τις προσπάθειες δημιουργίας ενός δυναμικού σχήματος, με προοπτική για την παρουσία της ομάδος στις εθνικές κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Επειδή είναι γνωστό ότι, δεν μπορείς να πραγματοποιείς τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα, όπως επίσης δεν έχει νόημα η παρουσία τριών ομάδων της πόλης στην ίδια κατηγορία. Για την ομάδα μας κλείνει ένας μεγάλος κύκλος συνεχούς παρουσίας στις μεγάλες κατηγορίες και περνάει σε μία χρονιά ριζικής ανασυγκρότησης και ανασύστασης».

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Κατά την άποψη μας, η «αντίστροφη μέτρηση» άρχισε μετά από την αποχώρηση της Energean, που ήταν ο οικονομικός στυλοβάτης του συλλόγου. Η αποχώρηση οφείλεται στην σύγκρουση της Energean με τον πρόεδρο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Βαγγέλη Παππά, στο πεδίο των Πετρελαίων Καβάλας. Με την πολύ σημαντική οικονομική στήριξη της Energean, η Ε.Κ. Καβάλας είχε εξασφαλισμένη, τουλάχιστον, την παραμονή στην Elite League (πρώην Α2 εθνική κατηγορία). Δυστυχώς, δεν αντικαταστάθηκε από άλλο δυνατό χορηγό και ο Βαγγέλης Παππάς έμεινε σχεδόν μόνος οικονομικός πυλώνας. Λόγω της περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας, έγινε αγωνιστική «στροφή» προς την δημιουργία ομάδων με καλαθοσφαιριστές χαμηλού μέσου ηλικίας και άπειρους από τα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα που συμμετείχε η ομάδα. Την περασμένη περίοδο, επίσης, αποχώρησε και ο Νίκος Πενταζίδης, ο οποίος έζησε όλη την διαδρομή από την άνοδο στην Basket League έως την παρακμή και τους διαδοχικούς υποβιβασμούς. Το τελευταίο πλήγμα, ήταν ο υποβιβασμός από την National League 1 στα πλέι άουτ του πρωταθλήματος, παρά το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην Αρετσού Καλαμαριάς.

Εμείς δεν βλέπουμε προοπτική ανασυγκρότησης του συλλόγου. Εκτιμούμε πως θα αποχωρήσει και ο Βαγγέλης Παππάς και θα επέλθει η διάλυση της «Ένωσης». Άλλωστε, όπως αναφέρεται στην σύντομη ανακοίνωση, δεν έχει νόημα η ύπαρξη τεσσάρων σωματείων στην ίδια πόλη. Ήδη, η Αγία Βαρβάρα και ο Αστέρας θα αγωνιστούν στην National League 2, ενώ ο Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» καταβάλλει προσπάθεια να δυναμώσει αγωνιστικά και να διεκδικήσει την άνοδο σε εθνική κατηγορία. Ο σκοπός για τον οποίο ιδρύθηκε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, πλέον, από τον συγκεκριμένο σύλλογο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ