Η Ε.Κ. Καβάλας έκλεισε το ρόστερ με έναν 20χρονο πόιντ γκαρντ!

6

Δύο ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Energean Kavala B.C.) συμφώνησε με τον 20χρονο πόιντ γκαρντ, Βασίλη Καρκατσέλη, ο οποίος ανήκε στον Γ.Α.Σ. Κομοτηνή. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής είχε 2,2 πόντους μέσο όρο στο περασμένο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας, στο οποίο αντιμετώπισε το νέο σύλλογο που θα αγωνιστεί.

Ωστόσο, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάτρας, δεν θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, αφού έγινε δεκτό το αίτημα αναβολής του από τον Πατρινό σύλλογο, διότι επίκειται η συζήτηση της προσφυγής που υπέβαλε στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (Α.Σ.Ε.Α.Δ.), για να μην εφαρμοστεί η απαγόρευση χρησιμοποίησης των καλαθοσφαιριστών που απέκτησε στην μεταγραφική περίοδο.

Με τον Β. Καρκατσέλη, η Ε.Κ. Καβάλας «έκλεισε» το ρόστερ, το οποίο έχει πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και ταλέντο που είναι υπό συζήτηση. Στο σημείο αυτό, θέλουμε να καταθέσουμε την άποψη μας, με αφορμή την τελευταία μεταγραφική προσθήκη. Θεωρούμε πως η Ε.Κ. Καβάλας χρειαζόταν έναν (ακόμα) παίκτη εγνωσμένης αξίας στην περιφερειακή γραμμή και ιδιαίτερα στους πόιντ γκαρντ, όπως ο Δημήτρης Χείλαρης που θα ενισχύσει την φροντ λάιν. Έναν παίκτη με συγκεκριμένα στοιχεία (ηγετική προσωπικότητα, εμπειρία, προπονητή εντός του αγωνιστικού χώρου). Τέτοιος παίκτης είναι, για παράδειγμα, ο Θωμάς Νίκου, που μεταγράφηκε στον Γ.Σ. Ελευθερούπολης και μαζί με τον νεαρό Παναγιώτη Ερμείδη θα «μοιραστούν» την πιο υπεύθυνη θέση στην πεντάδα μιας ομάδας καλαθοσφαίρισης.

Τέτοιος παίκτης υπήρχε και μάλλον υπάρχει ακόμα στην αγορά, ο οποίος συνδυάζει όλο το «πακέτο» και αγωνίστηκε με επιτυχία στην Ε.Κ. Καβάλας. Αναφερόμαστε στον Χριστόφορο Στεφανίδη, που βρισκόταν σε διαπραγμάτευση για να ενταχθεί στο ρόστερ της Δάφνης Δαφνίου, που θα είναι αντίπαλος της Ε.Κ. Καβάλας στο νέο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας. Ο Χριστόφορος είναι εξαιρετικός άνθρωπος και λατρεύει το άθλημα, γι’ αυτό συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο στα 40 έτη της ηλικίας του. Πριν δύο περιόδους, συνέβαλε σημαντικά ώστε ο Απόλλων Πάτρας να παραμείνει στην Α2 εθνική κατηγορία, επικρατώντας στα πλέι άουτ με 2-1 νίκες στη σειρά εναντίον της Ε.Κ. Καβάλας.

Θα ήταν ένα πολύτιμο «εργαλείο» για τον Νίκο Πενταζίδη εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου και παράδειγμα προς μίμηση για τους νεαρούς συμπαίκτες του. Με τον Κώστα Αμπατζά, που είναι 26 ετών, θα έκαναν ένα καλό «δίδυμο» στη θέση 1, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες τους. Ο Κ. Αμπατζάς, ωστόσο, θα έχει «αναπληρωματικό» στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας τον 20χρονο Β. Καρκατσέλη, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά, αν δεν κάνουμε λάθος, στην κατηγορία!

Συνοψίζοντας, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά για την Ε.Κ. Καβάλας την περίοδο που αρχίζει το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, κάτι που απευχόμαστε, οι φίλαθλοι πρέπει να ξέρουν που θα αναζητήσουν την ευθύνη. Ούτε στις εχθρικές διαιτησίες, ούτε στο «παραμάγαζο» στην Ελληνική Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ούτε σε οποιονδήποτε άλλο παράγοντα. Παρά μόνο, στις επιλογές που έγιναν στο «χτίσιμο» του νεανικού και άπειρου ρόστερ πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Καταθέτουμε την άποψη μας σήμερα, για να μη γίνουμε «μετά Χριστό προφήτες» και συμμέτοχοι στην (διαφαινόμενη) αποτυχία.

Επαναλαμβάνουμε πως επιθυμούμε την παραμονή της Ε.Κ. Καβάλας στην κατηγορία, η οποία με τα σημερινά δεδομένα, θα επιτευχθεί με μεγάλο αγώνα και πολύ τύχη.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ….Η ΕΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΣΣΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΚΕΧΑΓΙΑ!ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΣΕ ΞΕΦΥΓΕ………ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
    Η ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ.
    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ…..

    • Ο Γιάννης Καρακεχαγιάς μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο, από τις τρεις, θέσεις της περιφερειακής γραμμής (1 και 2). Το σχόλιο μου αφορούσε στην απειρία του τρίτου πόιντ γκαρντ, του 20χρονου που αποκτήθηκε από τον Γ.Α.Σ. Κομοτηνή, ο οποίοα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Α2 εθνική κατηγορία. Αντί αυτού, κατά την άποψη μου, μπορούσε να αποκτηθεί ένας έμπειρος παίκτης, όπως ο Χριστόφορος Στεφανίδης, ο οποίος αγωνίστηκε στην “πρεμιέρα” του πρωταθλήματος με τη Δάφνη Δαφνίου και σημείωσε 15 πόντους. Μαζί με τον Κώστα Αμπατζά, ο οποίος δείχνει ότι μπορεί να σταθεί στην Α2, θα έδιναν περισσότερη βοήθεια στην Ε.Κ. Καβάλας από τους: Καρακεχαγιά, Καρκατσέλη στη θέση 1. Αυτό πιστεύω και νομίζω πως δικαιούμαι να το αναφέρω. Ευχήθηκα, επίσης, η Ε.Κ. Καβάλας να παραμείνει στην κατηγορία κι έκανα την εκτίμηση πως θα είναι πολύ δύσκολο, με γνώμονα το ρόστερ που έχει. Φαίνεται πως δεν είναι μόνο προσωπική εκτίμηση, αφού ειδική “μπασκετική” ιστοσελίδα έγραψε πως η Ε.Κ. Καβάλας θα παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία. Μακάρι να διαψευστεί, όπως και η δική μου εκτίμηση. Η κριτική μου είναι καλοπροαίρετη, αλλά προφανώς δεν αρέσει σε ορισμένους, που θέλουν να ακούνε και να διαβάζουν (μόνο) κολακευτικά σχόλια. Η δουλειά μου δεν είναι να κολακεύω, αλλά να επαινώ την άξια προσπάθεια και να στηλιτεύω τα προβλήματα. Όποιος δεν το δέχεται αυτό, είναι κακοπροαίρετος. Μου αρέσει η “μπασκετική” συζήτηση, αλλά όχι η ειρωνία που βγάζουν τα σχόλια σου, δήθεν “μπασκετικέ” φίλε.

  2. ΕΓΡΑΨΕΣ:Ο Κ. Αμπατζάς, ωστόσο, θα έχει «αναπληρωματικό» στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας τον 20χρονο Β. Καρκατσέλη, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά, αν δεν κάνουμε λάθος, στην κατηγορία!
    ΡΩΤΑΩ ,ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΚΕΧΑΓΙΑ???ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ!!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΕ ΝΑ ΕΧΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ,ΔΕΚΤΗ ΠΑΝΤΑ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΧΙ ΜΕ “ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ”.
    ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ “ΟΛΕΣ” ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!
    ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΜΑΣ!!!!!
    Ο ΔΗΘΕΝ……..(ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ)!

    • Ο Γιάννης Καρακεχαγιάς μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις (1-2), όπως έδειξε στο παιχνίδι του κυπέλλου Ελλάδας με τον Αμύντα. Το ζήτημα, επαναλαμβάνω, δεν είναι αν θα είναι ο “βασικός”, ή ο δεύτερος πόιντ γκαρντ, αλλά ότι η Ε.Κ. Καβάλας χρειαζόταν έναν πιο έμπειρο παίκτη στην πιο απαιτητική αυτή θέση στην πεντάδα. Κι αυτό είναι προσωπική άποψη. Θέλω να πιστεύω πως είναι σεβαστή. Αν θεωρείς πως αυτό είναι κριτική με “παροπίδες” λυπάμε, αλλά ο χαρακτηρισμός επιστρέφεται. Τι εννοείς πως πρέπει να στηρίζουμε “όλες” τις ομάδες της πόλης; Ότι γράφουμε την άποψη μας για την Ε.Κ. Καβάλας σημαίνει πως δεν υπάρχει στήριξη προς την ομάδα; Η “στήριξη” είναι να κολακεύουμε μόνο και να αποσιωπούμε τα προβλήματα;

  3. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ,ΑΝ Η ΕΝΩΣΗ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΑΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ,ΕΤΣΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ.
    ΩΡΑΙΑ,ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

    • Είμαι βέβαιος ότι έχεις κι άλλα πράγματα, στα οποία μπορείς να αφιερώσεις τον πολύτιμο χρόνο σου, από το να κάνεις επίθεση σε δημοσιογράφο που εκφράζει την προσωπική του άποψη, όπως οφείλει να κάνει, για να ενημερώνει το κοινό. Από εμπάθεια χαρακτηρίζεται, μάλλον, η δική σου κριτική. Η επισήμανση των αδυναμιών που τυχόν έχει ένας αθλητής, ή μία ομάδα αθλητών, δεν αποτελεί αρνητική κριτική. Αλλά, σκοπό έχει να βοηθήσει τον αθλητή, την ομάδα και τους διοικούντες την ομάδα, να διορθώσουν το πρόβλημα και να βελτιωθούν. Αυτό είναι καλόπιστη κριτική και όχι ανούσια προσωπική αντιπαράθεση, στην οποίο προσπαθείς να με σύρεις. Ήδη, αφιέρωσα αρκετό χρόνο για να απαντήσω στα απαξιωτικά σχόλια που γράφεις. Δεν θα συνεχίσω, αφού γίνεται αντιληπτό, πως δεν θέλεις να κατανοήσεις τη διαφορά μεταξύ εποικοδομητικής κριτικής και εμπάθειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ