Παρά την αλλαγή προπονητή, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ηττήθηκε πάλι εκτός έδρας από τον (μέχρι πρότινος) ισόβαθμο Μακεδονικό στην έναρξη του β΄ γύρου του πρωταθλήματος της National League 1. Η πρόσληψη του Τζίμη Κουστένη, δεν συμβαδίζει με την δυναμική της «Ένωσης» σήμερα. Η ομάδα «χτίστηκε» στην αρχή της περιόδου, με σκοπό την ανάδειξη ορισμένων νεαρών ταλαντούχων καλαθοσφαιριστών. Έγινε αντιληπτό, από την διοίκηση, πως δεν αρκεί το ταλέντο για να πρωταγωνιστήσει η ομάδα στην κατηγορία. Αποκτήθηκε ο Lionel Colson, ωστόσο η αγωνιστική εικόνα δεν βελτιώθηκε. Η επόμενη «διορθωτική κίνηση» ήταν η αλλαγή στην θέση του προπονητή. Νομίζουμε ότι κι αυτή δεν θα φέρει αποτέλεσμα, πιθανόν μερικές νίκες σποραδικά, γιατί η «Ένωση» δεν έχει ξεκάθαρο αγωνιστικό στόχο από την αρχή του πρωταθλήματος. Η δημιουργία μιας ομάδας με ταλαντούχους παίκτες, που θα παίζει καλό basketball, δεν είναι στόχος. Ο στόχος ενός σωματείου που υποβιβάστηκε από υψηλότερη κατηγορία (Elite League), είναι η γρήγορη επιστροφή στην κατηγορία που βρισκόταν. Αν οι διοικούντες είχαν τον στόχο αυτό εξαρχής θα «έχτιζαν», μαζί με έναν προπονητή του επιπέδου Τζίμη Κουστένη, μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Η πρόσληψη του Τζίμη Κουστένη, μετά από έναν γύρο πρωταθλήματος, για να «σώσει» την Ε.Κ. Καβάλας, είναι ομολογία της αποτυχίας στον σχεδιασμό που έκανε η διοίκηση.

Εναντίον του Μακεδονικού, η Ε.Κ. Καβάλας σκόραρε από 10 πόντους στην 1η περίοδο και στην 4η περίοδο και ηττήθηκε με σκορ 60-49. Ο L. Colson σημείωσε 18 πόντους, ο Στέλιος Απαζίδης 15 με 1 τρίποντο, ενώ αγωνίστηκαν και οι: Μουρατίδης, Κεραμάρης 11(2 τρ.), Πεχλιβανίδης 5(1 τρ.), Τραπεζάνογλου, Σταμούλης, Μουτίδης.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής ημέρας είναι τα ακόλουθα: Πανσερραϊκός-Φίλιππος Βέροιας 84-57, Λεύκιππος Ξάνθης-Μαχητές Πεύκων 73-64, Μακεδονικός-Ε.Κ. Καβάλας 60-49, Χ.Α.Ν.Θ.-Αρετσού Καλαμαριάς 83-44, Ερμής Λαγκαδά-Κομοτηνή 68-58, ΔΕΚΑ-Κ.Α.Ο. Δράμας 75-61.

Η βαθμολογία του ομίλου είναι η εξής: Χ.Α.Ν.Θ. 25 βαθμοί, ΔΕΚΑ 23, Λεύκιππος Ξάνθης 21, Φίλιππος Βέροιας 21, Ερμής Λαγκαδά 20, Πανσερραϊκός 20, Κομοτηνή 20, Γέφυρα 19, Μαχητές Πεύκων 18, Μακεδονικός 18, Ε.Κ. Καβάλας 17, Αρετσού Καλαμαριάς 16, Κ.Α.Ο. Δράμας 14.

Την 15η αγωνιστική ημέρα, Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, θα παίξουν: Γέφυρα-Πανσερραϊκός, Φίλιππος Βέροιας-Λεύκιππος Ξάνθης, Μαχητές Πεύκων-Μακεδονικός, Ε.Κ. Καβάλας-Χ.Α.Ν.Θ., Αρετσού Καλαμαριάς-Ερμής Λαγκαδά, Κομοτηνή-ΔΕΚΑ, ρεπό Κ.Α.Ο. Δράμας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ