Με το έργο που έγραψε και σκηνοθετεί η Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, με τίτλο: «Η πιο σωστή απόφαση», θα ολοκληρωθεί στις 23 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Σάββατο, η α΄ καλλιτεχνική περίοδος στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας. Επίσης, στο τέλος Δεκεμβρίου λήγει η θητεία του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., γι’ αυτό στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος του δημοτικού θεατρικού Οργανισμού, Σωκράτης Μποζούδης. Και οι δύο «μοίρασαν» ευχαριστίες προς τους συνεργάτες τους, για το έργο που παρήχθη στην δημοτική θητεία που τελειώνει.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως το θέατρο στην Καβάλα έκανε πάλι «εισιτήρια», χάρη στην δουλειά του προέδρου, της καλλιτεχνικής διευθύντριας και του προσωπικού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ο Σ. Μποζούδης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, δήλωσε πως έκανε «κατάθεση ψυχής» και αγάπησε το θέατρο στην διάρκεια που διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Η Εύα Οικονόμου-Βαμβακά θα «γιορτάσει» την συμπλήρωση ενός έτους στην θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας παρουσιάζοντας στο θεατρόφιλο κοινό της Καβάλας μία δική της «έμπνευση», που βασίστηκε στο ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα της γονεϊκότητας. Πρόκειται, είπε, για μία προσωπική προσέγγιση του ζητήματος, που θέτει, συγχρόνως, ερωτήματα προς τους θεατές. «Δουλέψαμε όλη η «ομάδα» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την παράσταση και αδημονώ να δω πως θα ανταποκριθεί το κοινό», πρόσθεσε. Αναφερόμενη στο ένα έτος που βρίσκεται στην καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ευχαρίστησε την διοίκηση που «ανέχτηκε τις τρέλες της», όσον αφορά τις θεατρικές επιλογές που έκανε και τους θεατές των παραστάσεων, σημειώνοντας πως η ανταπόκρισή τους ήταν συγκινητική και δίνει δύναμη να συνεχίσει την προσπάθεια της.

Στην συνέχεια μίλησαν οι δύο ηθοποιοί, Δημήτρης Δρόσος-Δήμητρα Βήττα και μερικοί από τους συνεργάτες της Εύας Οικονόμου-Βαμβακά, η βοηθός σκηνοθέτη, Υψιπύλη Σοφιά, η ενδυματολόγος, Ματίνα Μέγκλα και η χορογράφος, Φωτεινή Μελετιάδου. Η πρεμιέρα θα γίνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 και οι παραστάσεις είναι κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (στις 9 το βράδυ) και Κυριακή (στις 8 το βράδυ) έως και τις 23 Δεκεμβρίου 2023 (στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου») . Οι τιμές εισιτηρίων είναι: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι με κάρτα ανεργίας, άτομα με αναπηρίες).

Στις 20 Δεκεμβρίου 2023, ακόμα, θα παρουσιαστεί η συναυλία «Άσε το φως ανοιχτό», με τον Φώτη Σιώτα, της οποίας τα έσοδα θα δοθούν σε τοπικούς συλλόγους με κοινωνικό έργο, έπειτα από ψηφοφορία των θεατών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ