-Είπε ο πρώην δήμαρχος Καβάλας (και νυν περιφερειακός σύμβουλος), Κωστής Σιμιτσής, ότι η εγγραφή ενός ακινήτου στο Κτηματολόγιο, «δεν λέει τίποτα και δεν δίνει τίτλο ιδιοκτησίας». Αλήθεια, αν ο Στάθης Εριφυλλίδης, ο προκάτοχος του, δεν δήλωνε στο Κτηματολόγιο, ότι το παλιό νοσοκομείο είναι ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας, θα πήγαινε ο Κ. Σιμιτσής να αναρτήσει πανό που έγραφε «ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας»; Ή, μήπως, έχει ο Δήμος Καβάλας τίτλο ιδιοκτησίας για το 82% του ακινήτου;

-Πράγματι, η εγγραφή στο Κτηματολόγιο, δεν είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου. Είναι απαραίτητη, όμως, η εγγραφή στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να δηλωθεί κάποιος κύριος του ακινήτου και να αποφύγει τυχόν λανθασμένη εγγραφή, ή να χαρακτηριστεί η περιουσία του αγνώστου ιδιοκτήτη.

-Στην συνέντευξη που έδωσε ο Κ. Σιμιτσής, δεν θυμήθηκε ότι ο Στ. Εριφυλλίδης έγραψε (και) την ακτή Καλαμίτσα στο Κτηματολόγιο υπέρ του Δήμου Καβάλας. Το είπε ο Στ. Εριφυλλίδης σε δική του παρέμβαση, χθεσινή, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. «Η συγκεκριμένη εγγραφή ήταν λάθος κι όταν στην ΕΤ.Α.Δ. το αντιλήφθηκαν, πήγαν στο δικαστήριο και ζήτησαν να διορθωθεί. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Δήμος Καβάλας πήγε να κάνει μία καλώς εννοούμενη πονηριά, η οποία, όμως, δεν πέρασε», σχολίασε ο Κ. Σιμιτσής. Στο δικαστήριο, άραγε, η ΕΤ.Α.Δ. παρουσίασε τον τίτλο ιδιοκτησίας της ακτής, για να πείσει τον δικαστή ότι είναι «ιδιοκτήτρια»; Όχι, γιατί ούτε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) έχει τίτλο ιδιοκτησίας! Ο νόμος, που επικαλείται ο Κ. Σιμιτσής, δεν μεταβίβασε την ιδιοκτησία της ακτής (σ.σ. αναφερόμαστε μόνο στα κτίσματα και όχι στην παραλία), αλλά την διαχείριση του (τουριστικού) ακίνητου στην ΕΤ.Α.Δ.

-Άλλωστε, έως το 2015, που έληξε η (προφορική) συμφωνία για την παραχώρηση της ακτής στον Δήμο Καβάλας, η ΕΤ.Α.Δ. δεν έβαλε ούτε ένα λιθαράκι στις εγκαταστάσεις. Αλλά και τα επόμενα έτη, έως σήμερα, ο Δήμος Καβάλας συνεχίζει να φροντίζει την ακτή. Ενώ, η ΕΤ.Α.Δ. ενδιαφέρεται μόνο να κάνει μία οικονομική συναλλαγή (εκμίσθωση) με τον Δήμο, ή με άλλον ενδιαφερόμενο. Είναι στάση ενός ιδιοκτήτη ακινήτου αυτή;

-Από κει και πέρα, αφού η ΕΤ.Α.Δ., με νόμο, «εξουσιοδοτήθηκε» να διαχειριστεί την ακτή, γιατί δεν έγραψε το «περιουσιακό» στοιχείο της στο Κτηματολόγιο; Έτσι, θα απέφευγε την λανθασμένη εγγραφή από τον Δήμο Καβάλας, ή την (καλώς εννοούμενη) πονηριά που έκανε ο Στ. Εριφυλλίδης, όπως ανέφερε ο Κ. Σιμιτσής.

-Όσον αφορά το δικαστήριο, η ΕΤ.Α.Δ. πήρε την θετική απόφαση του πρωτοδίκη, όχι γιατί απέδειξε πως έχει την κυριότητα της ακτής, αλλά γιατί η πλευρά του Δήμου Καβάλας αποποιήθηκε την εγγραφή στο Κτηματολόγιο και δήλωσε πως η ΕΤ.Α.Δ. είναι ιδιοκτήτρια! Ωστόσο, όπως καθυστερημένα προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, όταν έμαθε για την «πονηριά» του Δήμου Καβάλας, η ΕΤ.Α.Δ., έτσι μπορεί ο Δήμος Καβάλας να υποβάλλει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Η σημερινή δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Θόδωρο Μουριάδη, που είναι το πολιτικό «πουλέν» του Κ. Σιμιτσή, δεν θα το πράξει αυτό. Ευελπιστούμε ότι θα το κάνει η νέα διοίκηση του Δήμου, με νέο δήμαρχο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ