– Βλέποντας τη θεομηνία που έχει πλήξει και την Καβάλα, όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο άλλες περιοχές του Νομού και της χώρας, θυμήθηκα αυτό που είπε η Δήμητρα στον απολογισμό των δύο πρώτων ετών διοίκησης του Δήμου Καβάλας. “Μόνο πόλεμος δεν έγινε στην αρχή της θητείας μου”, είπε χαριτολογώντας. Αν αυτές οι καταστάσεις που ζούμε Δήμητρα δεν είναι πόλεμος, ακήρυχτος μεν, πως αλλιώς να τις χαρακτηρίσει κάποιος; Καταστροφές περιουσιών και απώλειες ζωών κάθε έτος, όχι στρατιωτών, αλλά του “άμαχου πληθυσμού”. Μπορεί να μη δεχόμαστε βόμβες και πυρά βαρέων όπλων, μπορεί οι απώλειες να μην είναι μαζικές, αλλά η “γενοκτονία” είναι παρατεταμένη και μεθοδευμένη.
– Πάνω που είπε η Δήμητρα ότι ξεμπέρδεψε με τα σοβαρά προβλήματα, προέκυψε σαν “κερασάκι” η “επιδρομή του χιονιά” στην “αυγή” του 2017. “Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται”, λέει ο λαός. Δυστυχώς, το 2017 άρχισε με μία σφοδρή κακοκαιρία, η οποία προστέθηκε στα ήδη οξυμένα προβλήματα της κοινωνίας. Είμαι βέβαιος, ότι αφού περάσει κι αυτό το κακό, θα βγούνε οι βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και οι αντιπολιτευόμενοι στην “πιάτσα” των ερτζιανών και θα κριτικάρουν τους διοικούντες τον Δήμο Καβάλας, κυρίως και τους άλλους Δήμους του Νομού Καβάλας, για το “ελλιπές” σχέδιο και την “πλημμελή” αντιμετώπιση της θεομηνίας. Κι εκεί, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος!
– Εν τω μεταξύ, ο Θόδωρος, που θίγεται εύκολα στην κριτική που δέχεται, “σήκωσε το γάντι” που του “έριξε” ο Τάκης Εμμανουηλίδης και απάντησε, για την υπογραφή της άδειας λειτουργίας της νέας εταιρείας που ίδρυσε ο Λαυρεντιάδης στα Λιπάσματα, γιατί δεν έφταναν οι προηγούμενες ώστε να αναπτυχθεί το εργοστάσιο, ότι: “Αν θέλει να μη γίνει κάτι τέτοιο (σ.σ. δηλαδή δεκτό το αίτημα της εταιρείας) ο οποιοσδήποτε βουλευτής και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κατά άλλα αγαπητός Τάκης Εμμανουηλίδης (σ.σ. ο Θόδωρος διακρίνεται για την ευγένεια των λόγων του), που προέβη σε μία ατυχέστατη δήλωση, ας αλλάξουν τους νόμους”.
– Εκτός από ευγενής και ήπιων τόνων, είναι και “θεματοφύλακας” των νόμων ο Θόδωρος. Αναρωτιέμαι, καρντάσια, αν του ζητούσε να καθυστερήσει, ή να μην υπογράψει την άδεια, ο Νικολάκης ο Παναγιωτόπουλος, ως κυβερνητικός βουλευτής, θα του απαντούσε το ίδιο; Η απάντηση, στο ρητορικό ερώτημα, είναι απλή. Ο Νικολάκης δεν θα ζητούσε ποτέ, να μην υπογραφεί η άδεια λειτουργίας μιας νέας εταιρείας. Ειδικά στα Λιπάσματα Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ