-Είναι πραγματικά αστείο, ανέκδοτο τολμώ να πω, να συζητάμε για την κατασκευή καινούργιου κλειστού γυμναστηρίου στο Περιγιάλι της Καβάλας, όταν ο Δήμος δεν μπορεί να τελειώσει την ενεργειακή αναβάθμιση του μικρού κλειστού γυμναστηρίου στον Αμυγδαλεώνα. «Έπεσε σε κακό εργολάβο», θα σχολιάσει κάποιο καρντάσι. Εάν ισχύει αυτό, έπρεπε να διακόψει την σύμβαση και να προσκαλέσει τον πρώτο «επιλαχόντα» του διαγωνισμού, για να συνεχίσει και να τελειώσει το έργο.

-Αν αυξήθηκαν οι τιμές των υλικών, λόγω της κρίσης, έπρεπε ο Δήμος Καβάλας να καλύψει την οικονομική διαφορά, για να συνεχιστεί ομαλά το έργο. Κι αν δεν έφταναν τα χρήματα από το δημοτικό ταμείο, μπορούσε να πάρει δάνειο (με χαμηλό επιτόκιο αποπληρωμής) από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Προέχει να γίνει το έργο και να χρησιμοποιηθεί η αθλητική εγκατάσταση από τα αθλητικά σωματεία.

-Την οποιαδήποτε διαφορά με τον εργολάβο, θα την λύσει η δημοτική Αρχή, μετά την παράδοση του γυμναστηρίου για χρήση. Για να σοβαρολογήσουμε, καρντάσια, η ενεργειακή βελτίωση του γυμναστηρίου στον Αμυγδαλεώνα μπορούσε να τελειώσει μέσα σε ένα καλοκαίρι! Τον Ιούνιο του 2020 δημοπρατήθηκε το έργο, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους έπρεπε να παραδοθεί το γυμναστήριο έτοιμο για χρήση.

-Εύχομαι, καρντάσια, να μην προκύψει ανάλογο πρόβλημα με την ενεργειακή βελτίωση του σχολικού κτηρίου του Γυμνασίου-Λυκείου των Κρηνίδων. Γιατί οι μαθητές και οι μαθήτριες να κάνουν μάθημα στις προκατασκευασμένες αίθουσες για δύο-τρεις σχολικές περιόδους!

-Και δεν καταλαβαίνω, επίσης, γιατί αναγκάζονται οι αθλήτριες της ομάδας volleyball του Α.Ο. Αμυγδαλεώνα, να πηγαινοέρχονται στην Γεωργιανή, για να προπονηθούν στο κλειστό γυμναστήριο του γειτονικού Δήμου Παγγαίου. Και δεν συγκάλεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος (αθλητισμού) του Δήμου Καβάλας μία συνάντηση των εκπροσώπων των τοπικών σωματείων, για να συμφωνήσουν μία έκτακτη προσαρμογή του προγράμματος των προπονήσεων στα δημοτικά γυμναστήρια των Ποταμουδίων και της Καλαμίτσας. Θα βρισκόταν μία λύση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ