- Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στην επίσκεψη της υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, στην Καβάλα, γιατί δήλωσε κάτι ακόμα, το οποίο χρήζει απάντησης. «Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρή άρνηση συνεργασίας από αντιπολιτευόμενους δημάρχους και χάνονται ευκαιρίες για τις τοπικές κοινωνίες. Όπου υπάρχει συνεργασία, υπάρχει και έργο. Αυτά τα βλέπει καθαρά ο κόσμος», είπε.
- Ο κόσμος βλέπει καθαρά, επίσης, ότι ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης, δεν υπογράφει την προγραμματική σύμβαση που κατέθεσε ο Δήμος Καβάλας, για τη συνεκμετάλλευση του παλιού νοσοκομείου.
- Ο κόσμος βλέπει, επίσης, ότι ο Δήμος Καβάλας ζήτησε από την κυβέρνηση την παραχώρηση του παλιού στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι, για να το μετατρέψει σε «μητροπολιτικό πάρκο», αλλά οι κυβερνώντες επέλεξαν να το μετατρέψουν σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
- Ο κόσμος βλέπει, ακόμα, ότι εδώ και δύο έτη δεν ψηφίστηκε η τροπολογία, ώστε οι εκτάσεις στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας, οι οποίες αποχαρακτηρίστηκαν από χερσαία ζώνη λιμένα, να αποδοθούν στον Δήμο Καβάλας. Να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση αυτή, έγινε πράξη η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Ναυτιλίας, με υπουργό τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.
- Αλλά, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με την κυβέρνηση, είναι το έργο ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, το οποίο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Θα ρωτήσουμε, επομένως, το εξής: «Είναι επιλεκτική η διάθεση συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με κυβερνητικά στελέχη, ή μήπως η κυβέρνηση «αντιπολιτεύεται» τη δημοτική αρχή του Δήμου;».
- Λυπούμαστε πολύ, αλλά η «ενημέρωση» που είχε η υπουργός από τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντικατοπτρίζει τη στάση τους, τα τελευταία πέντε έτη, απέναντι στον Δήμο Καβάλας. Κρίμα για την υπουργό και τους (κυβερνητικούς) βουλευτές.
- Ενοχλήθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι από την (πρόσφατη) ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας, ότι υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου της ήπιας παρέμβασης στην πλατεία Ελευθερίας. «Δεν γίνεται δέκα ημέρες πριν τις εκλογές ανάθεση για τη συντήρηση της πλατείας. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν προτάσεις και σχέδια, δεν μπορείς εσύ τώρα να πας και να σπαταλήσεις 300.000 ευρώ γι’ αυτό το πράγμα, από τη στιγμή που με αυτά τα χρήματα μπορούσε να γίνει ένα κοινωνικό ίδρυμα μέσα στην πόλη», δήλωσε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
- Καταρχάς, με 300.000 ευρώ δεν μπορεί να κατασκευαστεί κανένα κοινωνικό ίδρυμα. Χρειάζονται εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, δεν αντιλαμβανόμαστε το «πνεύμα» του υποψηφίου. Η εκλεγμένη διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν είναι ο «εσύ», που της «κάπνισε» να παρέμβει στην πλατεία Ελευθερίας. Το έργο ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, όπου εξηγήθηκε γιατί πρέπει να γίνει. Εκεί, επίσης, ειπώθηκε ότι πρόκειται για ήπια παρέμβαση, αφού η πλατεία θα ανακατασκευαστεί ριζικά έπειτα από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό τα επόμενα έτη.
- Οι προτάσεις και οι ιδέες των υποψηφίων δημάρχων είναι θεμιτές, αλλά η τελική επιλογή θα γίνει από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και θα εγκριθεί, πάλι, στο δημοτικό συμβούλιο. Έως τότε, όμως, η Καβάλα πρέπει να έχει μία πιο λειτουργική κεντρική πλατεία, την οποία να απολαμβάνουν οι Καβαλιώτες και οι επισκέπτες της πόλης.
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου λειτουργεί ως κομματικό “φερέφωνο” και όχι ως υπουργός