Ο Γιάννης Βύζικας, πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας, επανήλθε στο ζήτημα της ανάδειξης της παλιάς πόλης στην χερσόνησο της Παναγίας με μία ακόμα δημοσίευση, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε μία «καταπάτηση» που έγινε από την τοπική Εκκλησία!

Συγκεκριμένα, έγραψε ότι: «Η εκκλησία της Παναγίας, όπως είναι γνωστό, καταλαμβάνει μέρος της αυλής του 7ου δημοτικού σχολείου και μάλιστα, το έχει κατοχυρώσει στο κτηματολόγιο. Τι έκανε ο Δήμος, για να προστατέψει την σχολική περιουσία που του εμπιστεύτηκαν το κράτος και οι πολίτες, να την φροντίζει; Πρέπει άμεσα η δημοτική Αρχή, να διορθώσει την παράληψη της, για την αποφυγή των πιθανών νομικών επιπτώσεων που θα έχει, με την απώλεια της ιδιοκτησίας του Δήμου. Σας επισημαίνω επίσης, ότι το κτηματολόγιο θα κλείσει σε ένα χρόνο, μετά την πρόσφατη παράταση που πήρε. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί, ή πρόκειται να προβεί, η δημοτική Αρχή, όπως όφειλε; Διορθώστε άμεσα το λάθος και προχωρήστε μετά στην παραχώρηση κατά χρήση του τμήματος αυτού στην εκκλησία».

Προφανώς, η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες δημοτικές Αρχές, δεν γνωρίζουν το ζήτημα αυτό, για το οποίο όφειλε ο Γιάννης Βύζικας να ενημερώσει την Τεχνική, αλλά και την Νομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Αλλιώς, αν γνώριζαν οι δημοτικές Αρχές και αδράνησαν, πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν έκαναν τις σχετικές ενέργειες, για την διασφάλιση της δημοτικής (ακίνητης) περιουσίας. Ακόμα, αναφέρεται στην ανάπλαση της περιοχής του φάρου, έπειτα από μία 15ετία από την ζημιά στο παράλιο τείχος του φρουρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ