-Πως γίνεται να αυξάνεται ο αριθμός των συνοριακών φυλάκων που προσλαμβάνονται και στέλνονται στον Νομό Έβρο, να ενισχύονται τα αποτρεπτικά μέτρα και να συνεχίζουμε να βλέπουμε ομάδες εισερχόμενων παράνομα στην χώρα, να περπατούν στην Εγνατία οδό, να διανυκτερεύουν στα δάση, να περνάνε από χωριά και να φτάνουν μέχρι την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ανενόχλητοι; «Αν γινόταν όλα καλά στα σύνορα, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα βρισκόταν εδώ και δεν θα συνέχιζαν παραπέρα», είπε ο πρόεδρος του σωματείου των αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Καβάλας, Νίκος Ίμβρος, ο οποίος σχολίασε ότι, η κεντρική διοίκηση προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση. «Εδώ ανακυκλώνουμε μία κατάσταση», σημείωσε.
-Το ίδιο κάνει, καρντάσια και ο Θίοντορ, ο οποίος πήρε την υπόσχεση από τον Νότη Μηταράκη, τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής(;), για χρηματοδότηση της μελέτης για την χάραξη του κεντρικού δρόμου στο Περιγιάλι και δεν αρθρώνει λέξη, για την απομάκρυνση της δομής φιλοξενίας μεταναστών από τον αστικό ιστό. Ο αριθμός των φιλοξενούμενων, λέει, μειώθηκε στο μισό και είναι ικανοποιημένος. Έσβησε από την μνήμη του, όταν άκουσε τον Μηταράκη, την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την προηγούμενη θητεία, να μην δημιουργηθεί «γκέτο» μέσα στην πόλη. Πιστεύει ότι, αν διανοίξει έναν δρόμο στο Περιγιάλι, θα κερδίσει τις εκλογές το 2023.
-Αυτά βλέπει και ακούει ο Δημήτρης Ρέμμος, διοικητής της δομής φιλοξενίας και κάνει απολαυστικές δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης. Τελευταία είπε, ότι η δομή μπορεί να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στο Περιγιάλι! Θα ζητάει, λέω εγώ, ο Θίοντορ χρήματα από το Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, με αντάλλαγμα την διατήρηση της δομής, για να κάνει τα έργα υποδομής στην περιοχή (δρόμους, δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, όμβριων υδάτων, ηλεκτροφωτισμού). Αλλιώς, αν βάλει τα έργα στο Ε.Σ.Π.Α., θα περάσει δεκαετία, τουλάχιστον, για να κατασκευαστούν οι βασικές υποδομές.