– Άλλο πάλι κι αυτό. Ένα ολόκληρο αρχείο με παραστατικά, από το 2006 έως το 2015, έκανε φτερά! Αναφέρομαι στο αρχείο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, το οποίο δεν βρήκαν, προκειμένου να το ελέγξουν, οι ορκωτοί λογιστές που επισκέφτηκαν τα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ. τον Απρίλιο του 2016.
– Είναι δυνατόν, καρντάσια, σε ένα επίσημο φορέα, με εξήντα σωματεία ως μέλη, να «εξαφανίζονται» σημαντικά αρχεία; Πως λειτουργεί το «μαγαζί» χωρίς αρχείο παραστατικών;
– Το ανέκδοτο αυτό, είναι μία ακόμα απόδειξη της τραγελαφικής κατάστασης που επικρατεί στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, τις τύχες του οποίου διαφεντεύουν αρκετά αναξιόπιστα άτομα. Γιατί υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα.
– «Μεταβήκαμε προς έλεγχο της διαχείρισης της Ε.Π.Σ. Καβάλας, για την περίοδο από 1/1/2006 έως 31/12/2015, λόγω της συμμετοχής μας στην επιτροπή της Ε.Π.Ο. και διαπιστώσαμε, ότι το αρχείο των παραστατικών, καθώς και τα βιβλία που μας επιδείχθηκαν, ευρέθησαν κατεστραμμένα και ακατάλληλα για κάθε έλεγχο», έγραψαν στην έκθεση τους οι ορκωτοί λογιστές, την οποία παρέδωσαν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
– Κι ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ., ο Μπάμπης Ευσταθιάδης, παρέπεμψε τους παράγοντες των σωματείων που του ζήτησαν το πόρισμα του ελέγχου, που δεν έγινε, στην Ε.Π.Ο.!
– Δεν είχε το σθένος να πει ότι ο έλεγχος δεν έγινε, γιατί το αρχείο των παραστατικών και τα βιβλία ήταν ακατάλληλα. Κι αυτό το «παραμύθι» κράτησε, όπως αναφέρουν οι παράγοντες που έκαναν δημόσια καταγγελία, επί οκτώ μήνες.
– Τελικά, έστειλαν έγγραφο αίτημα προς την Ε.Π.Ο., η οποία έχει προσωρινή διοίκηση, που απάντησε ότι ο έλεγχος δεν έγινε ποτέ.
– Πως μπορούν, επομένως, τα σωματεία, οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι διαιτητές και οι φίλαθλοι, να έχουν εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που τους αποκρύπτουν, με δόλο, τόσο σοβαρά ζητήματα;