- Θα διαφωνήσουμε με τον δημοτικό σύμβουλο, Νίκο Ξανθόπουλο, ότι οι Καβαλιώτες αποδέχονται «αμαχητί» οτιδήποτε είναι επιζήμιο, ή θεωρείται ότι είναι επιζήμιο, για τα συμφέροντα τους και τον τόπο. Όταν χρειάστηκε να κινητοποιηθούν μαζικά το έκαναν. Ο λόγος που δεν ήταν περισσότεροι στην ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπουλου» στο Περιγιάλι, το απόγευμα της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2019, είναι ότι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και δεν θέλουν να γίνουν συμμέτοχοι στο «στημένο παιχνίδι».
- Η μετεγκατάσταση κι άλλων προσφύγων και μεταναστών στο παλιό στρατόπεδο, είναι ειλημμένη πολιτική απόφαση. Τα «διαμερίσματα» είναι έτοιμα και θα κατοικηθούν. Όσες ειρηνικές διαμαρτυρίες και να γίνουν, η Ελλάδα θα εκτελέσει κατά γράμμα τις επιθυμίες των εταίρων. Και στο ζήτημα της διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης. Οι Καβαλιώτες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι δεν έχει νόημα να μαζευτούν μπροστά στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», στην πλατεία Ελευθερίας, έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ή οπουδήποτε αλλού, γιατί η «Κερκόπορτα» άνοιξε (διάπλατα).
- Ποιος θα λάβει υπόψη μία διαμαρτυρία, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση αγνόησε τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του κορυφαίου οργάνου που εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία, του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας; Την επίσημη διαφωνία στην μετεγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών από τον καταυλισμό του Εσκί Καπού στο Περιγιάλι και τη δημιουργία γκέτο, εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο.
- Οι τότε κυβερνώντες δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες πουθενά στην ελληνική επικράτεια, χωρίς τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Μετά, η συναίνεση έγινε «προσωρινή εγκατάσταση» και τελικά, η δομή φιλοξενίας στο Περιγιάλι έγινε μόνιμη! Τον Δήμο Καβάλας δεν στήριξαν ούτε οι τοπικοί βουλευτές, Δημήτρης (Τάκης) Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου, οι οποίοι έγιναν «γρανάζι» μεταφοράς των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας.
- Ο Δήμος Καβάλας και οι Καβαλιώτες δεν είχαν και δεν έχουν πρόβλημα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά αισθάνονται προδομένοι από τη στάση των πολιτικών. Η προσπάθεια, ωστόσο, να περιέλθει όλη η έκταση του παλιού στρατοπέδου στην κοινωνία της Καβάλας δεν θα σταματήσει. Γιατί, στη βιασύνη τους οι καρεκλοκένταυροι να δημιουργήσουν τετελεσμένα, έχουν κάνει σημαντικές παραλείψεις, λάθη, ακόμα και γκάφες. Οι αδυναμίες αυτές πρέπει να εντοπιστούν και να χρησιμοποιηθούν ως όπλο στον αγώνα για την ακύρωση του ύπουλου σχεδίου.
- Και κάτι ακόμα. Πριν υπογραφεί η «συμφωνία» των Πρεσπών, έγιναν μεγαλειώδη, σε μαζικότητα και παλμό, συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Όμως, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αγνόησε την λαϊκή βούληση και μεθόδευσε την κύρωση της «συμφωνίας» από το Κοινοβούλιο. Εάν ζητηθεί από τον ελληνικό λαό να κάνει νέο συλλαλητήριο για το ζήτημα αυτό, η ανταπόκριση θα είναι πολύ μικρότερη. Όχι γιατί δεν πιστεύει στο δίκαιο του αιτήματος, αλλά γιατί οι πολιτικοί βρίσκουν τα νομικά τερτίπια, για να ελέγχουν την δημοκρατία.
- Κατά την άποψη μας, η συγκέντρωση που έγινε στο Περιγιάλι, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, έγινε για τις εντυπώσεις. Διότι, δεν γίνεται να υπογράφουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας έντεκα συνοικιακοί πολιτιστικοί σύλλογοι, με δεκάδες μέλη και στο κάλεσμα να ανταποκρίνονται τριακόσια, περίπου, άτομα. Λυπούμαστε που το επισημαίνουμε, αλλά μερικοί επιχειρούν να «χτίσουν» πολιτική καριέρα διοργανώνοντας τέτοιες κινητοποιήσεις. Η επισήμανση αφορά και τον φίλτατο δημοτικό σύμβουλο, υποψήφιο δήμαρχο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, Νίκο Ξανθόπουλο.
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα
κε Κοϊβέρογλου είστε εκτός θέματος.
Το θέμα του Περιγιαλίου δεν είναι πολιτικό ή ρατσιστικό ή εθνικιστικό ή πατριωτικό ή οτιδήποτε άλλο. Η παρουσία της Χρυσής Αυγή και άλλων μορφωμάτων στο χώρο της συγκέντρωσης, ήταν ανεπιθύμητη, όπως και η ύπαρξη ελληνικών σημαιών. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους πρόσφυγες.
Το θέμα είναι καθαρά τοπικό κι έχει να κάνει με τη συνεχόμενη υποβάθμιση της περιοχής μας.
Δεν μπαίνω στη διαδικασία να αναλύσω περισσότερο το θέμα, διότι απ’ό,τι βλέπω συνεχίζετε μια συγκεκριμένη κατευθυνόμενη και λανθασμένη κατ’εμέ πολιτική.
Γ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Σέβομαι την άποψη σας, αλλά οφείλετε να σεβαστείτε και τη δική μου, την οποία, δυστυχώς, χαρακτηρίζετε “συγκεκριμένη κατευθυνόμενη πολιτική”. Όταν δεν γνωρίζετε κάποιον, πρέπει να αποφεύγετε τους βιαστικούς χαρακτηρισμούς, γιατί θα εκτεθείτε. Θα μπορούσα κι εγώ να χαρακτηρίσω “κατευθυνόμενο” το δικό σας σχόλιο, αλλά δεν σας γνωρίζω προσωπικά, για να έχω σαφή άποψη. Θέλω, επίσης, να κατονομάσετε αυτόν που με “κατευθύνει πολιτικά”, για να μάθω, επιτέλους, τον “μέντορά” μου!
κε Κοϊβέρογλου, δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει δομή φιλοξενίας “δίπλα στο σπίτι σου”.
40 χρόνια τώρα περιμένουμε την ένταξη της περιοχής στο διαβόητο “Σχέδιο Πόλεως”
και ως αντάλλαγμα στην υπομονή και την καρτερία μας, έρχεται η μόνιμη δομή φιλοξενίας.
Δεν έχω περισσότερα να σας πω. Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, ότι η προσπάθειά μας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ρατσιστικά/φασιστικά μορφώματα. Αντιθέτως, έχουμε αρκετές φορές προσφέρει ρούχα και τρόφιμα στις “καραβιές” προσφύγων που ερχόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια.
υ.γ. Τον μέντορά σας τον ξέρετε εσείς και το μέσο που αρθρογραφείτε.
Αποφεύγετε να απαντήσετε κι αυτό σημαίνει κάτι. Εάν δεν συμφωνείτε με τις απόψεις μου και τις απόψεις του Μέσου Ενημέρωσης που αρθρογραφώ, το οποίο δεν υιοθετεί υποχρεωτικά ότι γράφω, είναι δικαίωμα σας. Νομίζω, όμως, ότι έχω κι εγώ το δικαίωμα να εκφράζω ελεύθερα την άποψη μου, χωρίς να περιμένω να συμφωνούν όλοι μ’ αυτή.