Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που έχει επηρεάσει σοβαρά και την τέχνη του θεάτρου, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας συνεχίζει να παράγει δικά του πράγματα, με τη στήριξη του Δήμου και της κοινωνίας της Καβάλας. Παράλληλα με την απαιτητική παραγωγή στην παιδική σκηνή, οι συντελεστές εργάστηκαν σκληρά, πολλές ώρες, αλλά παραγωγικά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Πέτρος Πετρόπουλος, για να ετοιμάσουν μία ιδιαίτερη παράσταση-αφιέρωμα στον μεγάλο Άγγλο δραματουργό, Γουίλιαμ Σαίξπηρ, με αφορμή τη συμπλήρωση τετρακοσίων ετών από τον θάνατο του.
«Πρέπει να ευγνωμονεί κάποιος τη ζωή, που του δίνει τέτοια «φιλοδωρήματα», όπως είναι τα κείμενα του Σαίξπηρ. Είναι μία πρώτη άσκηση που κάνουμε, με τους συνεργάτες μου και τους ηθοποιούς, πάνω στα κείμενα αυτά. Είναι το δικό μας αντίδωρο, στο μεγάλο δώρο του σημαντικού αυτού δραματουργού. Στις παραστάσεις θα παρελάσουν στη σκηνή του θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου», όλοι οι ήρωες των ιστοριών που έγραψε. Ελπίζω η προσπάθεια μας να ικανοποιήσει το κοινό», είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Θοδωρής Γκόνης, ο οποίος ανέλαβε τη δραματουργική επεξεργασία και τη σύνθεση των κειμένων, καθώς και τη σκηνοθεσία της παράστασης που έχει τον τίτλο: «Η διαθήκη του Σαίξπηρ».
Το «ερέθισμα» για να γίνει η παράσταση, ήταν το ποίημα του Διονύση Καψάλη «Διαθήκη-25 Μαρτίου 1616», ένα συγκινητικό κείμενο, όπως το χαρακτήρισε ο Θ. Γκόνης, το οποίο αποτελεί τον «συνδετικό κρίκο» των αποσπασμάτων των μεγάλων έργων του Σαίξπηρ. «Η δουλειά που έγινε ήταν επίπονη, διότι οι ηθοποιοί συμμετείχαν και στην παιδική παράσταση. Τους ευχαριστώ για την υπομονή, την εργατικότητα και τον επαγγελματισμό που έδειξαν. Όλοι μαζί, κάνουμε ένα ταξίδι στα κείμενα του Σαίξπηρ, με οδηγό τα κείμενα», σημείωσε, ακόμα, ο Θ. Γκόνης, πριν δώσει τον λόγο σε κάποιους από τους συντελεστές της παράστασης.
Η «πρεμιέρα» θα γίνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στις 9μ.μ., ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα τέσσερις παραστάσεις την Κυριακή 11, την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και για τους φοιτητές, τους άνεργους και τους μαθητές 7 ευρώ. Προπώληση γίνεται από το κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας στην πλατεία Κρίτωνος Κονσουλίδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ