Η συνέχιση της κινητοποίησης των συμβασιούχων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, δημιούργησε οξύ πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων και γενικότερα στην καθαριότητα της πόλης και των υπόλοιπων δημοτικών διαμερισμάτων. Προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία, αλλά και η εικόνα του τόπου, η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας αποφάσισε να αναθέσει την αποκομιδή σε ιδιωτική εταιρεία. Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, από την πρώτη στιγμή, στάθηκε αλληλέγγυα στο πλευρό των συμβασιούχων:

  • Αρχικώς, ανανέωσε τις συμβάσεις τους (όταν η παράταση ήταν δυνητική) και εν συνεχεία τις ανανέωσε εκ νέου, χωρίς να μπλοκάρει τις διαδικασίες, όπως άλλοι Δήμοι στην ελληνική επικράτεια.
  • Εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την πληρωμή τους και υιοθετήσαμε ως δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα στήριξης των θέσεων τους.

Όμως, από την άλλη πλευρά, οφείλουμε να προστατέψουμε τους χιλιάδες κατοίκους, τους εκατοντάδες καταστηματάρχες, τους χιλιάδες τουρίστες, τη δημόσια υγεία και εικόνα του Δήμου στην «καρδιά» του καλοκαιριού και εν μέσω καύσωνα, σφοδρού τουριστικού κύματος και πληθώρας σημαντικότατων εκδηλώσεων.

Θα αναθέσουμε άμεσα και προσωρινά, λόγω εκτάκτων συνθηκών που άπτονται της δημόσιας υγείας, την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία, με όλες τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η ανάθεση αυτή, δεν συνιστά παράδοση του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτη, αλλά την ελάχιστη υποχρέωση μας, να φροντίσουμε την υγεία των δημοτών μας και των επισκεπτών του Δήμου κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, έως ότου η κυβέρνηση επιλύσει το μείζον αυτό θέμα, που με αποκλειστικά δική της ευθύνη δημιουργήθηκε. Η δημόσια υγεία του πληθυσμού του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, από την πρώτη στιγμή, στάθηκε αλληλέγγυα στο πλευρό των συμβασιούχων”
    Λαμπρά!!! Ωσάν να μην υπάρχουν άλλοι άνεργοι, να εργαστούν και αυτοί κάποτε, μία φορά έστω, στο δημόσιο….. “Στους άλλους” ποιος είναι αλληλέγγυος;;;; Σε αυτούς που δεν είχαν πότε την τύχη να βρεθούν με ένα οκτάμηνο…. ή και 2 ή 3 συνεχιζόμενα!!!!!!!!????

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ