Είναι το τελευταίο έτος, που τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα διοργανώσει η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καβάλας, «Δημωφέλεια». Μέσα στο 2024, με νόμο που πρόκειται να ψηφιστεί, η «Δημωφέλεια» θα αποτελέσει παρελθόν και θα απορροφηθεί από τον Δήμο! Έτσι, την προετοιμασία για τις εκδηλώσεις του ερχόμενου έτους, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση τους, θα αναλάβει η νέα αντιδημαρχία πολιτισμού, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος συνεχάρη το προσωπικό της «Δημωφέλεια», για το πρόγραμμα που ετοίμασε φέτος. Η έναρξη θα γίνει την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, στην πλατεία Ελευθερίας, με το άναμμα το μεγάλου δέντρου και η λήξη στις 5 Ιανουαρίου 2024, στην Νέα Καρβάλη, με την αναβίωση του εθίμου «Σάγια». «Θέλω να ευχαριστήσω την «Δημωφέλεια» για το πρόγραμμα που ετοίμασε, το οποίο ανταποκρίνεται στην φιλοσοφία της διοίκησης μας, για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η προετοιμασία για τις εκδηλώσεις του 2024 θα αρχίσει προς το τέλος Ιανουαρίου, προκειμένου να παρουσιάσουμε κάτι πιο θεαματικό τον επόμενο χρόνο», είπε ο δήμαρχος.

Ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, ανέφερε πως, με πολλή δουλειά και μεράκι, ετοιμάστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που θα γοητεύσουν μικρούς και μεγαλύτερους στην ηλικία.

Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, ήταν: ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων, Ευγενία Φιλόσογλου.

Ο Μ. Δέμπας και ο Γιάννης Κελγιώργης αναφέρθηκαν στην συμμετοχή του Επιμελητηρίου και του εμπορικού κόσμου στον εορτασμό, με την διοργάνωση ορισμένων δράσεων, με σκοπό να ενισχύσουν τις εκδηλώσεις του Δήμου και, κυρίως, να προσελκύσουν τους καταναλωτές στην γιορτινή αγορά της πόλης. «Το θέμα είναι να περάσουμε όμορφα στις γιορτές, αλλά και να δουλέψει η αγορά της Καβάλας», σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Τον ίδιο στόχο έχουν οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Κρηνίδες, την έδρα της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, είπε η Ευγενία Φιλόσογλου, που ευχαρίστησε τον Δήμο και το Επιμελητήριο για την συνεργασία τους.

Κλείνοντας την συνέντευξη, ο Θόδ. Μουριάδης κάλεσε τους καταστηματάρχες να στολίσουν τις βιτρίνες και τα καταστήματα τους, γιατί φέτος θα δοθούν υψηλότερα χρηματικά βραβεία στις καλύτερα στολισμένες βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ