• Στη συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση του προγράμματος της α΄ χειμερινής περιόδου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Θοδωρής Γκόνης, ανέφερε ότι για την πραγματοποίηση του περασμένου φεστιβάλ Φιλίππων, ο Δήμος επιχορήγησε τη διοργάνωση με το ποσό των 40.000 ευρώ, το Υπουργείο Πολιτισμού έβαλε 30.000 ευρώ, ενώ από τις παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο εισπράχθηκαν 30.000 ευρώ.
  • Στην προγραμματική σύμβαση για το 62ο φεστιβάλ, που υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Καβάλας, της «Δημωφέλεια», του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και του Υπουργείου Πολιτισμού, αναφέρεται ότι, ο Δήμος Καβάλας θα διαθέσει το ποσό των 85.000 ευρώ, εκ των οποίων 67.000 ευρώ στη «Δημωφέλεια» και 18.000 ευρώ στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
  • Επειδή, καρντάσια, εγώ πιστεύω στα γραπτά και στις επίσημες συμφωνίες, θα ρωτήσω τον αγαπητό Θοδωρή Γκόνη, τι απέγιναν τα υπόλοιπα 45.000 ευρώ, τα οποία όφειλε να διαθέσει ο Δήμος Καβάλας, όπως αναφέρει η προγραμματική σύμβαση; Μη μου απαντήσεις Θοδωρή, ότι αυτή την ερώτηση πρέπει να την απευθύνω στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, ή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας;
  • Στη συνέντευξη Τύπου είπες, συγκεκριμένα, ότι ο Δήμος διέθεσε 40.000 ευρώ και όχι ότι, από τις 85.000 ευρώ της προγραμματικής σύμβασης έδωσε μόνο 40.000 ευρώ. Εάν έγινε έτσι, κάποιος πρέπει να εξηγήσει αυτή τη μεγάλη διαφορά.
  • Δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ έχει άγνοια των χρημάτων που διαχειρίζεται. Τότε, πως έκανες Θοδωρή την ανάλυση στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης; Τόσα έδωσε ο Δήμος, τόσα το Υπουργείο Πολιτισμού (σ.σ. το ποσό αυτό το γνώριζες με ακρίβεια) και τόσα εισπράξαμε από τις παραστάσεις. Γιατί έκανες «λάθος» στην επιχορήγηση του Δήμου Καβάλας, που έδωσε τα διπλάσια και παραπάνω χρήματα;
  • Τα 85 χιλιάρικα ίσως είναι μικρό ποσό, για να υλοποιήσεις το όραμα που έχεις για το φεστιβάλ Φιλίππων, αλλά για φαντάσου να μην τα έδινε ο Δήμος Καβάλας. Με τα 30 χιλιάρικα από το Υπουργείο Πολιτισμού, τα οποία έδωσε με παρακαλητό, δεν γινόταν το φεστιβάλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ