– Απ’ ότι φάνηκε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας την περασμένη Δευτέρα (11 Ιουλίου 2016), μπορεί και η διοίκηση να κάνει «στρατηγικούς ελιγμούς», με τους οποίους θα διασπάσει το «μέτωπο» της αντιπολίτευσης εναντίον της.
– Η επαναληπτική ψηφοφορία για την μετεγκατάσταση των προσφύγων στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», ή οπουδήποτε αλλού μέσα στην πόλη, την οποία ζήτησε η Δήμητρα, προκάλεσε αναταραχή στις τάξεις της αντιπολίτευσης, πλην του Χρήστου Ποτόλια, ο οποίος απουσίαζε (αλλά και αν ήταν παρών, πάλι τα ίδια θα έλεγε με την προηγούμενη φορά) και του Παρασκευά Αγανικόλα, ο οποίος ήταν σταθερός στην άποψη του.
– Οι υπόλοιποι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, αφού στο ακροατήριο υπήρχαν κάτοικοι του Περιγιαλίου και του Αγίου Τρύφωνα, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την μεταφορά προσφύγων στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».
– Ο Κωστής Σιμιτσής, ο Λεωνίδας Παππάς και ο Χρήστος Τσοχαταρίδης, δήλωσαν ότι απέχουν από την ονομαστική ψηφοφορία, γιατί την προηγούμενη φορά, ο εκπρόσωπος της παράταξης, Θόδωρος Μουριάδης (που δεν ήταν παρών στη δεύτερη ψηφοφορία), ήταν θετικός στην προσωρινή μετεγκατάσταση.
– Αποχή δήλωσαν και ο Makis με την Κατερίνα Ιωαννίδου, γιατί δεν ήθελαν να πάνε κόντρα στους κατοίκους και γιατί, συγχρόνως, ήθελαν να δείξουν πως αντιπολιτεύονται σκληρά τη διοίκηση του Δήμου.
– Ο Βαγγέλης Παππάς, με το μοναδικό «πρωτοπαλίκαρο» του στη συνεδρίαση, τον Μανώλη Κελαϊδάκη, ψήφισαν κατά της μετεγκατάστασης και δήλωσαν ότι, αν χρειαστεί, θα προτάξουν τα στήθη τους, για να μη γίνει πραγματικότητα η απόφαση της κυβέρνησης.
– Ο Άρης Βέρρος, ο Νίκος Μουρτσάγας και ο Σωτήρης Σωτηριάδης, ήταν σταθεροί στην αρχική θέση τους και ψήφισαν υπέρ της μετεγκατάστασης στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», δείχνοντας πολιτικό θάρρος.
– Οι τέσσερις (από τις έξι), δηλαδή, παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συμπλέουν σε άλλα θέματα κατά της δημοτικής αρχής, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα αρραγές μέτωπο, γι’ αυτό και ηττήθηκαν, κατά κράτος, από τη «στρατηγό» Δήμητρα και το επιτελείο της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ