Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, εξάντλησε την προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης στα ανοικτά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο και αποφάσισε, πλέον, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων μέσω της δικαστικής οδού. «Τόσα χρόνια, δεν λύθηκε πολιτικά κανένα θέμα. Ήρθε η ώρα των δικαστηρίων», είπε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, με αφορμή το ζήτημα της ακτής «Καλαμίτσα». Και πρόσθεσε ότι, θα αφήσει «παρακαταθήκη» στο νέο δήμαρχο την προσφυγή για τη διεκδίκηση της ακτής. Σημείωσε, ακόμα, ότι η ΕΤ.Α.Δ. (σ.σ. Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) εισπράττει, από πέρυσι, ενοίκια από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην ακτή και υποχρεούται να φροντίσει τις εγκαταστάσεις, αλλά και να βάλει ναυαγοσώστη.

Ο νέος δήμαρχος, από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, Θόδωρος Μουριάδης, ανέφερε πως η ΕΤ.Α.Δ. δεν εισπράττει, ακόμα, ενοίκια, αλλά και δεν υλοποίησε όσα του υποσχέθηκαν στελέχη της, σχετικά με τη βελτίωση των εγκαταστάσεων για τους λουόμενους και τον ναυαγοσώστη.

Με αφορμή ερώτηση του Βαγγέλη Παππά για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Περιγιάλι, η δήμαρχος είπε ότι εντός του παλιού στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» έγινε εκτεταμένη αποψίλωση της βλάστησης, όπως δείχνουν αεροφωτογραφίες και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο. «Μήπως θέλουν να τοποθετήσουν σκηνές, όπως στα Βρασνά, για να μεταφέρουν κι άλλους πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου; Είναι απαράδεκτο να μην ενημερώνεται η τοπική αυτοδιοίκηση για τέτοια ζητήματα», σχολίασε.

Όσον αφορά το έργο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης, απάντησε ότι η καθυστέρηση στην έναρξη οφείλεται στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του κεντρικού αγωγού, που μεταφέρει το νερό στην πόλη της Καβάλας, η οποία θεωρήθηκε απαραίτητη για την υλοποίηση του έργου.

Ο Άρης Βέρρος ρώτησε για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, με σκοπό την οριστική αντιμετώπιση των πολύωρων, ή και πολυήμερων, διακοπών της υδροδότησης στη Δημοτική Κοινότητα Φιλίππων, καθώς και για την κυκλοφοριακή παρέμβαση στο τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού μπροστά από το παλιό νοσοκομείο.

Στη Δημοτική Κοινότητα Φιλίππων, απάντησε η Δ. Τσανάκα, συμβαίνουν συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση, λόγω του κακοσυντηρημένου δικτύου του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., που προκαλούν πρόβλημα και στη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης. Επιπλέον, ανέφεραν η Ευαγγελία Δρακονάκη, αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας και ο Χαράλαμπος Κουφατζής, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του οικισμού έχει πολλές «τυφλές» βλάβες, αν και είναι σχετικά καινούργιο, οι οποίες θα αποκατασταθούν μόνο με την αντικατάσταση του με καινούργιο. Έως ότου γίνουν οι μόνιμες παρεμβάσεις, η Τεχνική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α., αντικατέστησαν πλήρως τον μηχανολογικό εξοπλισμό γεώτρησης άρδευσης και με το νερό αυτό, που ελέγχθηκε ποιοτικά, υδρεύεται η χαμηλή ζώνη. Υπάρχει ένα ζήτημα με μερικές κατοικίες στην υψηλή ζώνη, το οποίο θα αντιμετωπιστεί συνδέοντας τες με κοντινή υδατοδεξαμενή.

Για την κυκλοφοριακή παρέμβαση στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, απάντησε η Ευ. Δρακονάκη, απαιτείται η έγκριση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και ορισμένες εργασίες, όπως η απομάκρυνση ενός μικρού υποσταθμού, των κολονών που στηρίζονται τα ηλεκτροφόρα καλώδια και η διαμόρφωση μιας τάφρου που εξυπηρετούσε το νοσοκομείο.

Τέλος, για την κατασκευή καινούργιας ξενοδοχειακής μονάδας στο Εσκί Καπού (σ.σ. σε δημοτικό οικόπεδο στην «Άσπρη Άμμο»), η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, ενημέρωσε ότι αναμένεται η εκτίμηση της αξίας του ακινήτου, από πιστοποιημένο εκτιμητή και η έγκριση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να αρχίσει η διαδικασία του διαγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ