– Η βράβευση της δημάρχου Καβάλας από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), στις 17 Φεβρουαρίου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.), αντανακλά στον Δήμο Καβάλας και σε όλους τους Καβαλιώτες.
– Μέσα σε 2,5 χρόνια, η «ξεχασμένη» από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. πόλη της Καβάλας, όχι μόνο έγινε ένας πολλά υποσχόμενος τόπος διεξαγωγής σημαντικών διοργανώσεων στον κλασικό αθλητισμό, αλλά φτάσαμε και στο σημείο η δήμαρχος να βραβεύεται για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του στίβου στην περιοχή!
– Μία δήμαρχος που έχει «ομολογήσει» δημοσίως, αρκετές φορές, ότι δεν έχει στενή σχέση με τον αθλητισμό, θα τιμηθεί από την μεγαλύτερη και αρχαιότερη αθλητική Ομοσπονδία της Ελλάδας, για τη βοήθεια της στην ανάπτυξη του αθλητισμού!
– Σαφώς και η Δήμητρα Τσανάκα δεν έγινε ξαφνικά φίλαθλος, ή λάτρης του αθλητισμού. Απλά, κατάλαβε πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει ο αθλητισμός στην ανάπτυξη του τόπου. Η επίτευξη του στόχου αυτού θα γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι η ενίσχυση των τοπικών σωματείων, ώστε να γίνουν, πάλι, ανταγωνιστικά και να προβάλλουν την Καβάλα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, με τις διακρίσεις τους.
– Η δημοτική αρχή έχει «καθιερώσει» τις βραβεύσεις των αθλητών και των σωματείων, που κάνουν την Καβάλα γνωστή πανελληνίως και παγκοσμίως. Από την άλλη πλευρά, προσπαθεί να βελτιώσει τις υποδομές στην πόλη και στον υπόλοιπο Δήμο, ώστε να «καρποφορήσει» η σκληρή δουλειά που γίνεται στα αθλητικά σωματεία.
– Ο δεύτερος τρόπος, είναι η εξωστρέφεια. Δηλαδή, η διεκδίκηση διοργανώσεων και η ανάδειξη του Δήμου Καβάλας ως προορισμού στον αθλητικό τουρισμό. Οι πρώτες επιτυχημένες διοργανώσεις δημιούργησαν προσδοκίες και έπεται συνέχεια.
– Αυτό που επιχειρεί η δημοτική αρχή, είναι κάτι απλό και συνάμα σύνθετο. Στηρίζεται στο ενδιαφέρον (για τον αθλητισμό) και στο όραμα (για τον τόπο). Είναι σύνθετο, γιατί χρειάζεται υπομονή, μέθοδο και επιμονή. Η περίοδος που διανύουμε δεν ευνοεί τέτοια εγχειρήματα.
– Λίγοι τόποι στην Ελλάδα έχουν πετύχει, αυτά που πέτυχε ο Δήμος Καβάλας τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα του αθλητισμού. Κάποιοι, επίσης, δεν πρόκειται να φτάσουν στο επίπεδο αυτό. Η βράβευση, από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., θα κρατήσει «ζεστό» το ενδιαφέρον της δημάρχου, διότι είναι ένα κίνητρο να κάνει περισσότερα πράγματα για τον αθλητισμό.
– Πόσοι και πόσες, άραγε, περιμένατε από μία γυναίκα δήμαρχο να δείξει ενδιαφέρον για τον τοπικό αθλητισμό; Και να βραβευτεί, μάλιστα, για το ενδιαφέρον αυτό στα μέσα της πρώτης θητείας της; Ομολογούμε, ότι εμείς δεν το περιμέναμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ