-Όσο ονομαζόταν Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Καβάλας αρχικά και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μετά), οι εγκαταστάσεις ήταν σε αξιοπρεπή κατάσταση.

-Βλέποντας την άθλια εικόνα της βιβλιοθήκης, που ήταν το «κόσμημα» του καμπ, αναρωτιέμαι, καρντάσια, τι συμβαίνει με τις φοιτητικές εστίες, τις αίθουσες των εργαστηρίων και τους άλλους χώρους στον «πανεπιστημιακό κόμβο» Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.). Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν θα δείτε την εικόνα εγκατάλειψης ενός ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του «Κ.Τ.». Εγώ, καρντάσια, ντρέπομαι για την κατάντια. Και αυτή την εικόνα βλέπουν και ξένοι φοιτητές που φιλοξενούνται, με τα ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών Erasmus, στον «πανεπιστημιακό κόμβο» της Καβάλας.

-Η Καβάλα, τελικά, αναβαθμίστηκε με την απορρόφηση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας; Γνωρίζουν οι διοικούντες το ΔΙ.ΠΑ.Ε. ότι το κτήριο της βιβλιοθήκης στον «κόμβο» της Καβάλας, έχει καταντήσει χειρότερο από «χοιροστάσιο»; Τις ημέρες που έχει βροχόπτωση, τα όμβρια ύδατα «ρέουν ελεύθερα» στο εσωτερικό και για να μην πλημμυρίσουν οι χώροι, τοποθετούνται λεκάνες, κουβάδες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να συλλέξει το νερό.

-Αν ρωτήσουμε τους διοικούντες, θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πόροι, για να γίνει η συντήρηση και η προστασία του κτηρίου, λόγω της υπο-χρηματοδότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την κεντρική διοίκηση. Η υπο-χρηματοδότηση βολεύει αρκετούς, που θέλουν την υποβάθμιση των ιδρυμάτων της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Διότι, σε κανένα ιδιωτικό σχολείο και πανεπιστήμιο, δεν επιτρέπεται οι μαθητές, οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί, να λειτουργούν μέσα σε συνθήκες που έχουν τα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια. Κατά τα άλλα, ο «νταλκάς» μερικών είναι, αν τα Τμήματα της Καβάλας θα παραμείνουν στο ΔΙ.ΠΑ.Ε., ή θα ενταχθούν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ