- Από τη μία η παλαιότητα και οι περιορισμένοι πόροι και από την άλλη τα διάφορα έργα των επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας, έχουν καταστρέψει, στην κυριολεξία, το οδικό δίκτυο στην πόλη της Καβάλας. Άρχισε μία προσπάθεια βελτίωσης συγκεκριμένων τμημάτων, όπως το τμήμα από τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα μέχρι την είσοδο της πόλης (ξενοδοχείο Εγνατία), το οποίο έχει αρκετά προβλήματα. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα δοθεί νέα εργολαβία, για να αποκατασταθεί και η οδός 7ης Μεραρχίας, της οποίας το οδόστρωμα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση! Επίσης, στις γειτονιές και ιδιαίτερα στις «ορεινές», υπάρχουν δρόμοι, που έχουν να δεχτούν παρέμβαση βελτίωσης από την εποχή που τσιμεντοστρώθηκαν! Δηλαδή, από τη δεκαετία του 1980!
- Επομένως, από φέτος και για τα επόμενα χρόνια, η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας επιβάλλεται να έχει στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα εργασίες για τη βελτίωση του οδικού δικτύου πρωτίστως μέσα στην πόλη και παράλληλα στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου. Εάν γίνει συστηματική προσπάθεια, σε δύο-τρία χρόνια θα έχει αποκατασταθεί ένα μεγάλο ποσοστό των κατεστραμμένων δρόμων, θα αυξηθεί η ασφάλεια των χρηστών και θα αναβαθμιστεί η (τουριστική) εικόνα της πόλης και των γύρω οικισμών. Καλούμε, λοιπόν, τη δημοτική αρχή, να επιμείνει στον στόχο αυτό, γιατί είναι σημαντικό για την Καβάλα, να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές και σύγχρονο οδικό δίκτυο.
- Βέβαια, ο Δήμος Καβάλας δεν είναι υπεύθυνος για όλο το οδικό δίκτυο, όπως για την οδό 7ης Μεραρχίας και για τα τμήματα του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου εκτός των οικισμών, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συνεργασία με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Οφείλει και ο αντιπεριφερειάρχης, λοιπόν, να βάλει σε προτεραιότητα την αναβάθμιση των δρόμων στην πόλη και στον υπόλοιπο Νομό Καβάλας. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο και πιο γρήγορο.
- Επίσης, ευελπιστούμε όταν ενισχυθεί με (εποχικό) προσωπικό η Υπηρεσία Ποιότητας Ζωής και ειδικότερα η Υπηρεσία Πρασίνου, να γίνει μία οργανωμένη προσπάθεια ανάδειξης κάποιων «νησίδων» πρασίνου στο κέντρο και στις συνοικίες. Υπάρχουν, για παράδειγμα, παρτέρια που μπορούν και πρέπει να ομορφύνουν, ομορφαίνοντας και τις περιοχές που βρίσκονται. Εάν κάνει ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου μία «βόλτα» μέσα στην πόλη, θα εντοπίσει και θα καταγράψει τα σημεία αυτά. Αν και νομίζουμε πως τα περισσότερα είναι γνωστά.
- Κι αν το προσωπικό δεν επαρκεί, μπορεί ο Δήμος Καβάλας να «κινητοποιήσει» τους κατοίκους, ή ομάδες εθελοντών, κατευθύνοντας τους να κάνουν φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών, δενδρυλλίων, ή και χλοοτάπητα. Και στη συνέχεια, να τους προτείνει να «υιοθετήσουν» τον χώρο που εξωράισαν και να τον περιποιούνται όταν η Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό.
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα