• Έπειτα από αρκετά χρόνια, οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Καβάλας έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αφού συμμετέχουν περισσότεροι του ενός συνδυασμοί. Κι ενώ οι συνδυασμοί αυτοί προσπαθούν να πείσουν τους επιχειρηματίες του Νομού Καβάλας να συμμετέχουν μαζικά στη διαδικασία, υπάρχει ένας άλλος συνδυασμός, με την ονομασία «Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επιμελητηρίου Καβάλας», που δεν συμμετέχει στις εκλογές, που καλεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να «γυρίσουν την πλάτη» στους υποψήφιους συνδυασμούς και στο Επιμελητήριο. Διότι, τα Επιμελητήρια και οι διοικήσεις τους, είναι «γρανάζι» της πολιτικής, που καταδυναστεύει τους μικρομεσαίους και στηρίζει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα μονοπώλια.
  • Η «Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση», στην ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για «ομαδοποιήσεις» και «αντιπαράθεση με βάση τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομάδων», ενώ είναι ο συνδυασμός που βάζει «διαχωριστική γραμμή» ανάμεσα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και στους εξαγωγείς, π.χ., των οποίων τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις, είναι ενάντια στο πλαίσιο αντιμονοπωλιακής πάλης που προβάλλει ο συγκεκριμένος συνδυασμός!
  • Χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία, αστεία κατά την άποψη μας, για την αδυναμία καταρτισμού συνδυασμού, τη διάταξη ότι οι συνδυασμοί πρέπει να έχουν υποψηφίους σε όλα τα τμήματα του Επιμελητηρίου, επιχειρεί να «σαμποτάρει» την εκλογική διαδικασία, καλώντας τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να απέχουν. Συγχρόνως, διεκδικεί το αποκλειστικό «προνόμιο» της εκπροσώπησης των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και της αντιπαράθεσης με την «ελίτ» των επιχειρηματιών. Η λογική αυτή, του διχασμού του επιχειρηματικού κόσμου, είναι μία αιτία της αποστροφής προς το Επιμελητήριο και της αποχής από τις εκλογές. Όμως, πρόκειται για μία ξεπερασμένη λογική, η οποία έχει καταδικαστεί, όπως και οι εκφραστές της, από τον επιχειρηματικό κόσμο.
  • Αφού η «Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» εκπροσωπεί την πλειοψηφία, δηλαδή την μικρομεσαία τάξη των επιχειρηματιών, προκαλεί απορία, γιατί δεν κατάφερε τα προηγούμενα έτη, που το εκλογικό σύστημα ήταν διαφορετικό και είχε συμμετοχή στις εκλογές, να κερδίσει την πλειοψηφία στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας. Ακόμα κι αν οι άλλοι συνδυασμοί είχαν μηχανισμούς, δεν είναι δυνατόν να επηρεαστούν δέκα χιλιάδες και πλέον επιχειρηματίες από τους μηχανισμούς αυτούς.
  • Μας ενοχλεί ιδιαίτερα, επίσης, η αναφορά που γίνεται, η μικρή έστω, για τα αποτελέσματα της ομάδας πετοσφαίρισης γυναικών του Α.Ο. «Καβάλα» και συγκεκριμένα στα εκτός έδρας παιχνίδια, με τις ομάδες του Ναυάρχου Βότση και της Νίκης Αλεξανδρούπολης. Οι ήττες, όπως ειπώθηκε, ήταν «εντός προγράμματος» και «αναμενόμενες». Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν αναμενόμενες ήττες και νίκες. Υπάρχουν οι καλύτερες ομάδες και οι καλύτεροι αθλητές που νικούν, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που, λόγω τύχης, ή μέτριας εμφάνισης των θεωρητικά δυνατών, κερδίζουν οι θεωρητικά αδύναμες ομάδες, ή αδύναμοι αθλητές.
  • Επίσης, καμία ομάδα και κανένας αθλητής δεν αγωνίζεται για να ηττηθεί. Έτσι και η ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών του Α.Ο.Κ., δεν πήγε στη Θεσσαλονίκη και στην Αλεξανδρούπολη για «βόλτα». Μπορεί οι πιθανότητες που είχε να ήταν περιορισμένες, όμως πήγε για να διεκδικήσει το καλύτερο, δηλαδή τη νίκη. Δεν τα κατάφερε, γιατί οι εμφανίσεις της στα δύο παιχνίδια δεν ήταν οι αναμενόμενες. Αυτή είναι η (μόνη) αλήθεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ